IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-подходящият цвят при избор на автомобил

Експертите посочват няколко фактора, с които клиентът трябва да се съобрази

Кой е най-подходящият цвят при избор на автомобил

Има няколко критерия, които влияят при покупката на автомобил. И един от основните от тях е неговият цвят. Експерти от германски производител на бои, както и специалисти от Audi, посочиха на какво трябва да се обърне внимание при взимане на това важно решение.

Един от основните аспекти е бързото възстановяване на покритие след катастрофа или друго механично увреждане. Най-уязвими в отношения са автомобили, покрити с боя металик. Практиката показва, че поправката отнема доста време най-вече заради търсенето на същата боя.

В същото време, ако за купувача има сериозно значение външната чистота на машината, то най-добре е той да се насочи къв сив или сребрист цвят. При тях натрупаната мръсотия си личи много по-малко.

Върху избора на цвят на автомобила влияние оказва и характерът на купувача. Психолозите са на мнение, че всяка окраска показва определени черти. Например, бялото означава стремеж към хармония и акуратност, докато черното е свидетелство за по-агресивен характен.

В крайна сметка, експертите са на мнение, че най-практичен е сивият цвят, тъй като е устойчив на зацапване и лесно може да се възстанови. Освен това, той показва, че купувачът е уравновесен и разсъдлив човек.

Снимка: Audi

0 от 500