IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-подходящият цвят при избор на автомобил

Експертите посочват няколко фактора, с които клиентът трябва да се съобрази

Кой е най-подходящият цвят при избор на автомобил

Има няколко критерия, които влияят при покупката на автомобил. И един от основните от тях е неговият цвят. Експерти от германски производител на бои, както и специалисти от Audi, посочиха на какво трябва да се обърне внимание при взимане на това важно решение.

Един от основните аспекти е бързото възстановяване на покритие след катастрофа или друго механично увреждане. Най-уязвими в отношения са автомобили, покрити с боя металик. Практиката показва, че поправката отнема доста време най-вече заради търсенето на същата боя.

В същото време, ако за купувача има сериозно значение външната чистота на машината, то най-добре е той да се насочи къв сив или сребрист цвят. При тях натрупаната мръсотия си личи много по-малко.

Върху избора на цвят на автомобила влияние оказва и характерът на купувача. Психолозите са на мнение, че всяка окраска показва определени черти. Например, бялото означава стремеж към хармония и акуратност, докато черното е свидетелство за по-агресивен характен.

В крайна сметка, експертите са на мнение, че най-практичен е сивият цвят, тъй като е устойчив на зацапване и лесно може да се възстанови. Освен това, той показва, че купувачът е уравновесен и разсъдлив човек.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има ли 100 % бяла кола
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 5 години )
    Най-забелязващите са червените. Имал съм таква и ми направи впечатление това, че другите не ми се навират в стил "о, извинявай, не те видях".
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    до: тоя с белите колиТи колко бели коли си имал и колко си поддържал ми е много интересно, че правиш тоази нелеп извод?! От личен опит мога да ти кажа, че това е най-кофтия цвят за поддържане. Може би с черното са на кантар, но белият е кошмар просто. Единственото му хубаво е лятото, че не се напича толкова и до там. Всичко останало за него е мега зле и отделно, че изглежда супер скучно. А най-забелязващите коли не са бели, а жълтите. Доказано е и заради това такситата са жълти предимно.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Всъщност сивият цвят често се слива отдалеч с цвета на асфалта и съответно колата се забелязва много по-трудно.
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най-подходящият цвят е белият. Участва в най-малко катастрофи /защото се вижда най-добре през цялото денонощие/, най-евтин е, поддържа се най-лесно, пести гориво от климатика /бялата кола се нагрява най-малко/ и т.н.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ss ( преди 5 години )
    Като питали този въпрос Х. Форд, той отговорил: Всеки цвят е подходящ.....стига да е черен!! А снимката на Ауди-то, горе, е нещо менте, щото не са извадили куката за теглене
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Щом има аЛуди на снимката и щом те казват няма начин да не повярваме. Те никак не лъжат и никак не мамят. Само истината казват да знаете, хахаха. Точно тези да ти казват нещо трябва да правих точно обратното за да не сбъркаш. И разбира се както винаги се споменават в неутрална статия за цвета на колите и снимка им слагат дори. Изобщо не е реклама да знаете, ако така ви се е сторило...
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ВИЕ нямате статия без правописна грешка
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до: цвят ( преди 5 години )
    Чукча е писател, а не читател. За пореден път го доказа и дори си призна, че не искаш да четеш, но въпреки това коментираш.Типична *** си скъпа!
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    при пребоядисване надали ще ти се забави колата ако е с металик и не толкова ако е с не-металик. Това ли трябва да влияе на избора на цвят?... много практичност.