IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW отлага продажбите на новия Golf за 2020 г.

Компанията не е готова с новите цифрови функции на хечбека

VW отлага продажбите на новия Golf за 2020 г.

Volkswagen ще отложи продажбите на новото поколение на Golf за 2020 г., тъй като все още има работа по модерните цифрови технологии, които ще получи модела, съобщава Bild.

Новият Golf ще получи изцяло дигитален салон с постоянна свързаност, като целта е моделът да може да се конкурира с Mercedes-Benz A-Class и BMW 1-Series. Именно тези напреднали системи все още предизвикват технически грешки и компанията от Волфсбург се нуждае от повече време за тяхното отстраняване.

От Volkswagen признаха за технически проблеми с цифровите системи, но отричат забавянето на модела да е по подобни причини. Официалната версия за отлагането на пускането на модела на пазара, че в компанията иска да избегне периода преди Коледа, когато продажбите са най-слаби.

VW Golf

"Смятаме, че е по-добре да започнем в началото на следващата година с офанзива с пълна газ. Това няма нищо общо с производството, просто преди Коледа продажбите са най-слаби", обясни маркетинговият директор на Volkswagen - Юрген Стакман, цитиран от  Automotive News Europe.

Първоначалните планове бяха новият Golf да дебютира на автосалона във Франкфурт през септември, а няколко седмици след това да излезе и хечбекът I.D. - първият масов електромобил на марката. Във Volkswagen обаче са променили тези намерения и ще заложат на представянето I.D. във Франкфурт.

В крайна сметка, осмата генерация на Golf ще бъде показана през октомври или ноември, а продажбите ще стартира през януари догодина. Като [яло брандовете, влизащи в концерна VW Group, ще пуснат на пазара до края на годината 90 нови или обновени модела. Сред тях са вече представените Seat Tarraco и Skoda Scala, както и Porsche Cayenne Coupé, чиято премиера предстои съвсем скоро.

VW Sales
.
През 2019 г. своя дебют ще отбележат Volkswagen T-Cross, осмото поколение на Golf, нов кросоувър с 5 честа от сегмент B, купеобразният VW Tiguan, както и комбито VW Arteon. Освен това, скоро стартират продажбите на Skoda Scala, Kamiq, Seat Tarraco и новото Porsche 911.  Подготвя  се излизането на пазара още на Audi Q3 Sportback, Porsche Cayenne Coupé и Bentley Flying Spur.

Концертът подготвя и 4 електромобила. За китайските клиенти са подготвени версии на батерии на  Bora и Lavida, а за глобалните пазари са предназначени кросоувърът Audi e-tron и спортният модел Porsche Taycan.

Снимки: Volkswagen, Carscoops

 

0 от 500