IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи бюджетната си марка

Брандът се казва Jetta и стартира с 3 модела

Volkswagen представи бюджетната си марка

Германският концерн Volkswagen официално представи в централата си във Волфсбург своята нова марка, под която ще се пускат по-евтини модели. Тя ще казва Jetta, като на първо време ще се предлага са китайския пазар.

Изборът на името не е случаен - през 1991 г. Volkswagen решава да засили позициите си в Китай, като създава първото си съвместно предприятие в страната - FAW-Volkswagen. Преди това на местния пазар се предлагат моделите Audi 100 и Volkswagen Santana, но FAW-Volkswagen започва да продава второто поколение на седана Jetta, което се задържа в производство до 2012 г.

Така за Китай названието Jetta става нарицателно, като се използва за простите, но много надеждни немски автомобили. От Volkswagen са категорични, че именно този модел се превръща в символ на мобилността в най-многолюдната държава на планета, като го сравнят с ефекта, който оригиналният "Бръмбар" има в Европа.

На първо време, моделната гама на новия бранд ще включва един седан и два кросоувъра. Всъщност те представляват по-прости версии на самата Jetta и на кросоувъра VW Tharu. Трите модела ще излязат на пазара през есента, като за целта се планира създаване на 200 дилърски центъра.

VW new brand

Босовете на Volkswagen не крият, че основните конкуренти на Jetta ще бъдат китайските брандове, като целта им е да бъдат привлечени младите купувачи от средната класа в големите мегаполиси на Китай. Плановете предвиждат продажби на около 10 млн. бройки годишно, което си е доста амбициозна цел.

Засега остава открит въпроса за продажби на други пазари, освен китайския. Според редица европейски автомобилни издания, това ще стане със сигурност. Идеята е, новите технологии - не само на автомобилите, но и на продажбата им (предвиждат се цифрови бутици, специални търговски центрове и подвижни дилърства), да бъдат тествани в Китай, след което да започнат продажби и в други държави.

Най-важното в случая си остава цените на моделите, като от Volkswagen обещават, че те ще стартират от 7000-8000 долара, което си е сериозно предизвикателство за останалите производители.

Снимки: Volkswagen

0 от 500