IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Партньорството между Ford и Volkswagen роди първи проблеми

Разликите между двата производителя били като между ски и сноуборд

Партньорството между Ford и Volkswagen роди първи проблеми

Само преди месец на автосалона в Детройт компаниите Ford и Volkswagen обявиха, че започват глобално партньорства за развитие на търговския транспорт. Заговори се и за общи планове в областта на електомобилите, но се оказа, че различията между двата производителя са огромни.

Сега предстои поредната среща между официални представители на двете компании, на която да бъде обсъдено бъдещото партньорство. По информация на изданието Motor1, към момента различията по някои въпроси - най-вече в областта на електромоболите и автономните превозни средства, са доста големи. Според вицепрезидента по глобален маркетинг на Ford - Джим Фарли, разминаванията между двете компании в тези области са като "различията между сноуборда и ските". Една от причините е, че стратегията на Ford при електромобилите е насочена към развитие на търговския транспорт и високопроизводителни модели.

В същото време вицепрезидентът на подразделението на VW в Северна Америка - Матю Рен, обяви, че програмата на компанията му в областа на електрическите превозни средства е насочена не към масовия потребител, а не към богатите хора. Компанията ще инвестира 50 млрд. долара, за да може до 2025 г. да предложи 50 изцяло електрически модела. 

Засега от двете компании отказват да коментират различията си. В официално съобщение от Ford обявиха единствено, че преговорите продължават, като двата производителя се готвят за сътрудничество в много области.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Крум Крумов ( преди 5 години )
    Алооооу! До журналиСчето - областта се пише с двойно "Т"...Аман от неграмотници...
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Jezza ( преди 5 години )
    Сравнението скиори и сноубордисти, никак не е подходящо в този случай.
  • #1
    26 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Неграмотника написал поредната боза, която нищо ну казва, ако можу да преведе какво значи това:"е насочена не към масовия потребител, а не към богатите хора."Към кого е насочена в крайна сметка?