IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите спонсори във Формула 1: от криптовалута до Coca-Cola

Сезон 2019 обещава интересни рекламодатели в световния шампионат

Новите спонсори във Формула 1: от криптовалута до Coca-Cola

От началото на XXI век Формула 1 преживя три големи спонсорски вълни, като за съжаление и трите вече са далечен спомен. В началото на века отборите хванаха затихването на присъствието тютюневите гиганти с гигантските им бюджети, след това дойдоха големите петролни компании, които промотираха свои сънародници, а след това минаха и технологичните гиганти и производителите на компютри.

В последните години обаче търсенето на спонсори за отборите във Формула 1 се превръща в невъзможен спорт и дори известни и успешни тимове като McLaren няколко сезона наред се състезават без основен спонсор.

Може би обаче това ще се промени, защото сезон 2019 във Формула 1 обещава нови и интересни рекламодатели, привлечени от развитието на спорта и възроденото противопоставяне на върха в класирането – в последните години битката е между Mercedes и Ferrari.

Точно McLaren най-вероятно ще улови най-големия нов спонсор в спорта – Coca-Cola. В края на миналата година американската марка спонсорира тимът за 3 състезания и до скоро се очакваше, че логото й ще присъства на задното крило на болидите на отбора. Там обаче ще се появи рекламата на шведската компания за шоколадови напитки Huskie Chocolate, а шефът на тима Зак Браун обяви, че за първи път от години интересът към McLaren е толкова сериозен.

Преди началото на сезона надпреварата за най-интересен нов спонсор засега обаче се печели от Red Bull. Бившите шампиони ще използват мотори Honda, което е ново за тях тази година и ще рекламират криптовалутата FuturoCoin, като това е първото в историята на Формула 1 партньорство между тим и алтернативна валута.

Цената на една единица от тази криптовалута е малко под 5 долара от началото на годината, а FuturoCoin остана леко встрани от миналогодишната лудост, обхванала курсовете на криптовалутите. През първата половина на октомври цената на FuturoCoin беше над 12 долара за единица, но също като другите криптовалути и нейната стойност намалява в последните месеци.

Представянето на новите коли във Формула 1 започва другата седмица, тогава ще видим и част от новите спонсори, които ще се появят в световния шампионат този сезон.

0 от 500