IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari сменя шефа на тима си във Формула 1

Техническият директор Матиа Биното измества Маурицио Аривабене

Ferrari сменя шефа на тима си във Формула 1

Пет седмици преди представянето на новия автомобил на Ferrari за сезон 2019 във Формула 1, Черните кончета ще имат нов шеф – досегашният технически директор Матиа Биното сменя боса на тима Маурицио Аривабене. Информация за това се появи в няколко италиански източници, а вестник Gazzetta dello Sport, че новината ще бъде потвърдена още днес.

Аривабене води Скудерията 4 сезона, в които тимът се превърна в сериозен съперник на Mercedes, но италианците и Себастиан Фетел така и не успяха да прекъснат победната серия на Люис Хамилтън и Нико Розберг.

През 2018 загубата на битката за двете титли се оказа особено болезнена, тъй като Ferrari разполагаше с по-добрата кола, но в крайна сметка грешки на тима и на Фетел доведоха до сериозно изоставане на Черните кончета.

Според италианските медии, решението за смяната на Аривабене с Биното е на новия президент на Ferrari Джон Елкан, а то идва след месеци на опровержения, че ще има нещо подобно. Дори Аривабене нарече „фалшиви новини” твърденията, че ако Биното не го смени, то швейцарецът ще напусне тима.

Биното работи във Ferrari от 1995 година, като започва от позицията инженер, който отговаря за тестовите двигатели на болидите и се изкачва в йерархията година след година. Той стана технически директор през 2016, когато Ferrari се раздели с Джеймс Алисън, който заемаше този пост.

Представянето на новата кола на Ferrari за сезон 2019 във Формула 1 е на 15 февруари, а първите предсезонни тестове стартират на 18 февруари в Барселона.

0 от 500