IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall ще прави коли в Ловеч

Джип "Ховър", пикап "Уингъл" и евтиният масов автомобил "Флорид" ще бъдат първите автомобили, които ще произвежда бъдещият завод край Ловеч.

Great Wall ще прави коли в Ловеч
Партньори в него ще бъдат "Литекс моторс" АД на Гриша Ганчев и китайската компания "Грейт уол". Вестник Стандарт съобщава, че заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев е казал, че финалното споразумение е подписано в края на миналата седмица и до 18 месеца трябва да бъде изграден завод за производство на автомобили. 

По предварителни данни инвестицията е в размер на 80 млн. евро, а предвижданията са да бъдат открити близо 1500 нови работни места. 

В информацията се казва, че България е привлекателна за китайските производители от Great Wall заради членството си в Европейския съюз, но не се обяснява, че много от моделите на китайците са забранени за внос в ЕС, поради това, че изцяло са копирани от чужди. 


Вижте автомобила наречен GWPeri, който всъщност на външен вид е Fiat Panda. 


Или модела Flоrid, (който се каним да произвеждаме в Ловеч) с дизайн изцяло прекопиран от  Toyota/Scion.  

Great Wall Motors е един от най-големите китайски производители на автомобили. На предстоящия от 20 април автомобилен салон в Шанхай, фирмата ще представи  12 нови модели. 


Между тях ще бъдат и кросовърите Hover H5 и Hover M3, някой от които (или и двата) вероятно ще бъдат произвеждани и в България.  

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Badi ( преди 15 години )
    Tro6ki e otnositelno ponqtie kato nqma6 pari za hubava nova kola nz koe po dobre da zeme6 10 godi6en kenef ili edno takova (ako gi pusant s cena po 4000-5000eur),sega za djipovete nqma smisal da se kupuvat osven ako ne boleduva6 ot kopleksariq po dobre edna nova astri4ka ni6to 4e e po nisak klas otkolko nekav izmislen SUV, a mejdorugoto dosta HUVERi ima iz Sofia mai tova nai mn 6te se har4i.
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    БайХйуй ( преди 15 години )
    игат макс 130, но пък за сметка на това удър с 40 км/ч е 100% смъртоносен.... нали... може да си грозен но за сметка на това си ***
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    от Ловеч ( преди 15 години )
    Сетих се още едно сравнение. Като Тата Нано, бе хора. В Индия ще струва 1700 долара, в Европа - 5000 евро. Според пазара и цената и качеството. Това е. Ако си докарате джип правен за Китайския пазар - да вероятно ще е под сякаква критика. А и още нещо, за тия дето се пребиват по пътищатата и карат безумно (така наречените "любители на скорости"): тия коли дигат по 120-130 макс.
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    БайХйуй ( преди 15 години )
    Ми те НЯМА да се продават в ЕС, щото не покриват никви норми и са крадени... ясно е написано в статията....а в българия... явно ще има кой да ги копува....
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    от Ловеч ( преди 15 години )
    За онзи долу дето пита: Гриша Ганчев, кара такъв джип! Това е първата стъпка на реклама/ПР явно. Е аз не бих си купил на този етап де. Китайксите директори на завода казаха, че покриват Euro4 и в момента работят за Euro5. В Ловеч ще произвеждат автомобили за Европа, така че ще трябва да дигнат нивото на сигурност ако е ниско. За проблема с откраднатия дизайн, нямам информация.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    p ( преди 15 години )
    а запознати ли сте, че китайските производители ползват двигатели от японски производители... това по повод екологичните норми споменати по-долу :)
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Гриша Ганчев ( преди 15 години )
    абе селяни забравихте много бързо на бащите си москвичите и жигулките взехте за сигурност да ми говорите карайте по културно и няма да се избивате
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    п ( преди 15 години )
    тези краш тестове на същите коли ли са? на същия производител ли са? как може да има такива ***... първо за да се продава една кола в европа, тя трябва да отговаря на определни екологични норми, на нива на сигурност и тнкак може да сравнявате с колите, които просто си се произвеждат някъде си в китай???какъв е този вечен негативизъм? като не ви харесва, направете вие завод и започнете да произвеждате нещо по-надежно вместо да коментирате частни инвестиции
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пепо ( преди 15 години )
    Явно китайския труд е станал по-скъп от българския..Че са трошки това е ясно-важно е,че дават работни места, тук в България,пък който иска да си троши главата да си ги купува
  • #7
    0 rate up comment 3 rate down comment
    is-f ( преди 15 години )
    от години чакам да чуя новина че в българия ще се произвеждат автомобили, НО не се заблуждавайте това тук не са коли, щом не дават пари за дизайн а го крадат какво очаквате за сигурността. питайте гпишата би ли се качил да кара такава кола !? Тестовете показват най добре - китайско здраво няма !