IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall ще прави коли в Ловеч

Джип "Ховър", пикап "Уингъл" и евтиният масов автомобил "Флорид" ще бъдат първите автомобили, които ще произвежда бъдещият завод край Ловеч.

Great Wall ще прави коли в Ловеч
Партньори в него ще бъдат "Литекс моторс" АД на Гриша Ганчев и китайската компания "Грейт уол". Вестник Стандарт съобщава, че заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев е казал, че финалното споразумение е подписано в края на миналата седмица и до 18 месеца трябва да бъде изграден завод за производство на автомобили. 

По предварителни данни инвестицията е в размер на 80 млн. евро, а предвижданията са да бъдат открити близо 1500 нови работни места. 

В информацията се казва, че България е привлекателна за китайските производители от Great Wall заради членството си в Европейския съюз, но не се обяснява, че много от моделите на китайците са забранени за внос в ЕС, поради това, че изцяло са копирани от чужди. 


Вижте автомобила наречен GWPeri, който всъщност на външен вид е Fiat Panda. 


Или модела Flоrid, (който се каним да произвеждаме в Ловеч) с дизайн изцяло прекопиран от  Toyota/Scion.  

Great Wall Motors е един от най-големите китайски производители на автомобили. На предстоящия от 20 април автомобилен салон в Шанхай, фирмата ще представи  12 нови модели. 


Между тях ще бъдат и кросовърите Hover H5 и Hover M3, някой от които (или и двата) вероятно ще бъдат произвеждани и в България.  

0 от 500