IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz G-Class на 30 години

Един от култовите модели на Mercedes-Benz без съмнение е Клас-G.

Mercedes-Benz G-Class на 30 години
Първият вариант на този модел е пуснат на пазара през 1979 г. и от него се продават около 200 хиляди автомобили. Въпреки грозноватия дизайн на колата тя започва да трупа популярност през годините заради изключителните си качества, сигурност и практичност. 
G-Клас стана дори основа за специалния автомобил на Папата. Моделът има и спортни успехи, печели рали Париж-Дакар. В крайна сметка това е най-дълго време произвежданият модел в историята на Mercedes-Benz. 


Сега, за да бъде отбелязана 30-та годишнина фирмата пуска версия наречена Edition30. Тя е базирана на два от досегашните модели на G-Клас. 


Първата версия е създадена на базата на 280 CDI от серия G 461. Резултатът е силен теренен автомобил. Във външния вид правят впечатление новите лети джанти и гуми с размер 265/75 R 16. Появили са се степенки на капака на двигателя, за качване на покрива на колата и защитни решетки на фаровете. 


Втората версия на Edition 30 е на базата на модела G 500 от серия G 463, като това е вариант с удължена платформа. Този автомобил освен високи off-road възможности предлага и висока степен на комфорт. Той е в цвят „платинено черно”, лети джанти и кожен салон. 


Първата версия на Edition30 има цена 59 381 евро, втората 97 461 евро. Двете нови версии ще бъдат на пазара в Европа още този месец. 

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Hei Lexus,vzemi se skrii s tazi ko6nica be!Kade mi sravnqva6 Toyota s Mercedes.Te ima o6te mnogo da u4at ot nai-dobrite,a sastoto vreme da sprat da kradat ot tqh!!!
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 15 години )
    Това е егати демодирания ,морално остарял сув с аеродинамика на трафопост.То е смешно да го произвеждат.Истинският сув се казва Тойота Ланд Крюзер.
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 15 години )
    I za cenata ne e prav tova e kola koqto vurvi mnogo, zdrava e , a i sled 2002g modelut e dobre oborudvan i liuksozen ot vutre, vunshniq vid e umishleno zapazen :)Samo glupaci biha otrekli G-class.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    misterj ( преди 15 години )
    експерт, мисля че за цената си прав, но за Ладата е меко казано несериозно. Интересно защо военните се оборудват с G класа, а не с Лада Нива.
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    expert ( преди 15 години )
    скъпо и въз грозно,и няма да мине от там от където Лада Нива
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Тойота ланд круизер за мен е най добрия джип правен някога,произвежда се от 1951 год.!!!Мерцедес съще хубав но за 30 години никакъв напредък във дизайна,сега някой ще каже че по това се отличава но по форумите във цял свят както и аз съм са на друго мнение!
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ив ( преди 15 години )
    Е,вярно е че германската армия кара този джип,но това си е задължително там.Ако трябва да си говорим истински неща,още никой не е измислил нещо като американския HUMMER.Нямам предвид смешния цивилен куфар.Минавали са срещу мен в Германия,движейки се в колона.Всяват страх и усещането че си сам в гората ,когато в храстите те дебне тигър.Онова е друга ракия.
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Jo ( преди 15 години )
    Tova e nai unikalnata universalna kola, sazdadena do tozi moment..
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    exert ( преди 15 години )
    предполагам,че са здрави,но да бяха обърнали малко внимание на дизайна.Наистина ли не ви дразни?Отваратителен е!По-трагичен е само интериора.Нали е Мерцедес,по нищо не си личи.Пълна безидейност!
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 15 години )
    Moje da sa bukani s elektronika, obache hodovata chast pak si e kachestvenata. Az sum se udrql v G- klasa Brabus 2007 vse edno se udarih v sgrada mamka mu.