IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo

Renault води преговори с Ford за евентуално закупуване на Volvo, съобщава информационната агенция Reuters.

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo
Двете фирми са се срещнали още в края на миналата година за да разискват сделката, но не е бил постигнат успех, след като не са се споразумели за цената на шведската марка. Renault и Ford обаче са продължили разговорите и през тази година. 


Всъщност това не е първи опит на френската фирма да закупи шведската. 

През 1993 г. Renault и Volvo бяха пред сливане, но съпротивата на част от управата на Volvo и на част от собствениците, обединени тогава в Шведска Асоциация на притежателите на акции от Volvo, провалиха сделката. 

По принцип двете фирми се допълват добре, защото ударението при Renault е върху малките и средни масови автомобили, докато Volvo е специалист при по-големите и луксозни модели. 

Разговорите с Volvo обясняват и решението на Renault да замрази проектите си за нови луксозни модели от по-висок клас. Ако сделката бъде приключена успешно ще се стигне по-скоро до поглъщането на шведската марка от Renault, а не до влизането на Volvo cars в алианса Renault-Nissan. 


Наскоро Volvo декларира загуби от 1.5 милиарда долара в условията на криза. 

Това определено засили решителността на Ford (със загуби от 6 милиарда долара само за последното тримесечие на 2008 г) да се раздели с шведската марка.
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    дмитрий ( преди 15 години )
    уау, ето това е Мъж с Характер, не можеш го убеди, просто защото са много добри рената...Обаче явно има проблеми с търпимостта, но да го отдадем на буен темперамент. Иначе си прав, че на запад са много по напред и са много по умни и разбират много повече от коли от българите... Ами да се надяваме, че и ние някои ден ще се станем умни и образовани като тях и ще заобичаме рено. А тва за foxhole, че било опел- брей верно ли?
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    просто тъпите гоУфаджии и комплексарчета, не мога да приемат факта, че РЕНО-НИСАН са по-големи от ФАК груп и по продажби и по успехи. Победите които Рено имат в автомобилният спорт Фолкщайген никога няма да ги доближат. Да не говорим, че ГТР мачка 911, а Z370 мачка бокстер и кайман. Мъка, мъкааа... Дерзайте ***...
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Renault one of the b ( преди 15 години )
    Никой не може да ме обеди в противното и не защото съм роб на една малка-не е така просто това са много добри автомобили! Харесвам тях както харесвам Субару Волво и Хонда и ни мога да търпя разни *** да пишат глупости повочето от тези неща на са верни ! И пример във Великобритания хората са много по-добре от нас и едни он най-обичаните автомобилни марки там са Форд Рено и Фоксхол (опел но с друго име за там пройзвеждащ се в Англия)
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Рено са си хубави коли,но не са за българските комплексарчета,дето на 'гол *** чифте пищови'-разбирай БМВ прд всяка панелка в Люлин,как може нещо по-долно,моля ви се...
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    щефан ( преди 15 години )
    рено че е по зле от Джигула тва ясно...Ама волво с теа цени на консумативи и части нещо малко надценени ми се виждат...за в бг говоря, не знам как е по принцип...
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тихата Лагуна ( преди 15 години )
    Аз искрено се надявам това да се случи!И двата автомобилни производителяправят едни от най-добритенай-КАЧЕСТВЕНИТЕ и най-сигурнитеавтомобили.Не ме интересува какво щезаявят бг нещастниците!Рено сепродава от повече от век и правят едниот най-добрите автомобили а тия коитоговорят това което са чули за маркатяси е техен проблем повечето време съмкарал Рено и съм си много доволен. Първо Рено 19-а, после Лагуна 2. Супер са.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MONKATA ( преди 15 години )
    Аз искрено се надявам това да се случи! И двата автомобилни производителя правят едни от най-добрите най-КАЧЕСТВЕНИТЕ и най-сигурните автомобили.Не ме интересува какво ще заявят бг нещастниците!Рено се продава от повече от век и правят едни от най-добрите автомобили а тия които говорят това което са чули за маркатя си е техен проблем повечето време съм карал Рено и съм си много доволен
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 15 години )
    Е, надявам се да не се бъркат в работата на Volvo, че иначе ще си замине един от не многото останали, все още уникални, масови производители на автомобили...
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    сори, умнико - не позна, карам японски коли, включително и Хонда, а на теб може би на интелекта ще ти пасне един Голф2
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Защото има балъци като номер 10 да си ги купуват и да им носят печалба! Я си купете по една ХОНДА и не се занимавайте с глупости!!!