IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo

Renault води преговори с Ford за евентуално закупуване на Volvo, съобщава информационната агенция Reuters.

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo
Двете фирми са се срещнали още в края на миналата година за да разискват сделката, но не е бил постигнат успех, след като не са се споразумели за цената на шведската марка. Renault и Ford обаче са продължили разговорите и през тази година. 


Всъщност това не е първи опит на френската фирма да закупи шведската. 

През 1993 г. Renault и Volvo бяха пред сливане, но съпротивата на част от управата на Volvo и на част от собствениците, обединени тогава в Шведска Асоциация на притежателите на акции от Volvo, провалиха сделката. 

По принцип двете фирми се допълват добре, защото ударението при Renault е върху малките и средни масови автомобили, докато Volvo е специалист при по-големите и луксозни модели. 

Разговорите с Volvo обясняват и решението на Renault да замрази проектите си за нови луксозни модели от по-висок клас. Ако сделката бъде приключена успешно ще се стигне по-скоро до поглъщането на шведската марка от Renault, а не до влизането на Volvo cars в алианса Renault-Nissan. 


Наскоро Volvo декларира загуби от 1.5 милиарда долара в условията на криза. 

Това определено засили решителността на Ford (със загуби от 6 милиарда долара само за последното тримесечие на 2008 г) да се раздели с шведската марка.
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ...е като са толкова калпави Рено, защо те ще купуват и поглъщат, а не обратното? Може би имат приходи, а не съм чул да продават зарзават или мебели!!!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    рено фен ( преди 15 години )
    проверете разбирачи псевдо и че видите че на волвото му връщат модел заради производствен дефект и е с цени с десетки хиляди по голями цени и са с сходни качества а за пасивна безопасност и двигател да не говорим а що се отнася до автобилд четете чеу там наблягат на сравнението на багажника а не на двигателни характеристики визирам сравнението м у мондео пасат лагуна с 5 образоваите се
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Anonimen ( преди 15 години )
    В същност РЕНО чрез финансовиманипулаций и измами,бъдейки и над 30% държавнафирма, използва временнитезатруднения на сериозниавтопроизводители,в случая VOLVO сцел безплатно ползване на готовитехнологий.В последствие инай-добрите технологий биватопропастявани от тази измисленафирма РЕНО...Не напразно ВЪВ ПОЧТИ ВСИЧКИСВЕТОВНИ КЛАСАЦИЙ ЗА ЗДРАВИНА ИНАДЕЖНОСТ РЕНО ЗАЕМА ОТ ГОДИНИПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА, като за 2008г е дори наПОСЛЕДНОТО/след Фиат/.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Obektiven ( преди 15 години )
    Рено никога,ама никога не е биласериозна фирма.Мога да ви дам многопримери.Те са като ***,закачат лисе за някой,го съсипват.Проблемите наНисан,Митсубиши и Волво са зарадикалпавите дизели на рено.И не са самофалшивите компютри на меган,всичко еяко дърво.Капан за балъци!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Всички плюеши рено или карат служебно такова или са чули от някои че са "много чупливи" коли. Най-много да карате някое рено от Турция...Факт е че рено дърпат откъм качество последните 1-2 години и са перфектен избор при ниските класове коли. Спрете да четете Аутобилд;) и гледайте по реално на нещата.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Abe Didko 6to govori6 gluposti be? Naftovite motori na Reno sa edni ot nai-dobrite. Turskite modeli gi zaebi, no tezi, koito gi pravqt vuv Franciq sa si OK ot vsqkade. E ne sa nemski, no i cenata im e druga.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Маздони ( преди 15 години )
    Чудесно! Най-после има шанс Волво да си оправи качеството, тъй като французите ще им дадат по-голяма самостоятелност. Вижте Волво Тръкс - собственост на Рено! Хамериканците бяха направили от Волво едни фордчета, проблемите със S40 ме накараха преди няколко години да сменя марката, но сега може и пак да се върна :)
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Dido ( преди 15 години )
    Съмнявам се. А ти къде видя напредък при Рено? Новата Лагуна, конкуренцията я смачка, новия Калеос-това ако е СУВ аз съм космонавт, та дори и диазай няма, на мен на нищо не ми прилича. Новия Меган- вземи си Автобилд и чети, вярно ще кажеш немско списание, но пишат и верни неща. Докато не си оправят от Рено качеството няма да имат хубави колип, познавам няколко човека със слъжебни нови Рена, по-точно Мегани и Клиота, и двата модела ги правят в Турция, е няма такива коли! Много дефекти много нещо
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Има и друга гледна точка - Рено да се поучат от Волво и да дръпнат. Не бъди песимист. При Рено-Нисан има напредък, макар и малък. :)
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дидо ( преди 15 години )
    Искренно се надявам това да не се случи, жалко за Волво, някога бяха хубави коли, макар че ползваха дизели на Рено, и само с двигателите имаше проблем. Тези хора, които правят едни от най-скапаните коли, ще закопаят хубавата марка тотално.