IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo

Renault води преговори с Ford за евентуално закупуване на Volvo, съобщава информационната агенция Reuters.

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo
Двете фирми са се срещнали още в края на миналата година за да разискват сделката, но не е бил постигнат успех, след като не са се споразумели за цената на шведската марка. Renault и Ford обаче са продължили разговорите и през тази година. 


Всъщност това не е първи опит на френската фирма да закупи шведската. 

През 1993 г. Renault и Volvo бяха пред сливане, но съпротивата на част от управата на Volvo и на част от собствениците, обединени тогава в Шведска Асоциация на притежателите на акции от Volvo, провалиха сделката. 

По принцип двете фирми се допълват добре, защото ударението при Renault е върху малките и средни масови автомобили, докато Volvo е специалист при по-големите и луксозни модели. 

Разговорите с Volvo обясняват и решението на Renault да замрази проектите си за нови луксозни модели от по-висок клас. Ако сделката бъде приключена успешно ще се стигне по-скоро до поглъщането на шведската марка от Renault, а не до влизането на Volvo cars в алианса Renault-Nissan. 


Наскоро Volvo декларира загуби от 1.5 милиарда долара в условията на криза. 

Това определено засили решителността на Ford (със загуби от 6 милиарда долара само за последното тримесечие на 2008 г) да се раздели с шведската марка.
0 от 500
  • #40
    0 rate up comment 0 rate down comment
    monkata ( преди 15 години )
    не работя в рено-българия и не пиша коментари с други имена незнам защо някой е решил че го правя просто пиша това което знам от личен опит и не им правя реклама лошо ли е че се интересувам от любимия си пройзводител и споделям това което знам ?
  • #39
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hiho ( преди 15 години )
    ако дилърите не отблъснат и последните клиенти на Рено,то последния Сценик ще го направи,гаранция!Вижте го в новоните на този сайт.Оооо,и това ли трябва да преживеем!Смилете се над нас....!
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    О,driver,пак ли ти бе и твойта 'пичка' на капака,бе ***?Дай нешо ново,досаждащ,почти колкото другия ***,с ПроМобил-а...Рено са си нормални коли,като всички други,подценени в България,в страна,в която всеки панелкаджия в Люлин и Обеля кара БМВ,но живее в ***.Аз от рендето не съм видял лошо,а получих добро качество и много екстри,на добре цена.Толкова
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Driver ( преди 15 години )
    Mi osven 4e niama i edno bolt4e ot reno a se pravi izklu4itelno ot specializirani firmi za motori i 6asita...aa ot reno ima ne6to mnooooo vajno - PI4KATA NA KAPAKA, vmesto znak de...)))))
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Още един БГ Умник ;) ( преди 15 години )
    :)Такааааааа...,дотук ясно!А,някой неща да добави за Renault F1 ?
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    turbo benzina ( преди 15 години )
    Renault fen си е наистина здраво свързан с рено или класически завършен ***. В клуб ф1, си ги пишеше същите глупости. Рено да правят най-добрите коли може да го роди един болен мозък. Раздрънкани, пластмасови чуда на техниката. Няма нито добро пътно поведение, нито добро управление, на всичкото отгоре и доволно ненадежна кола.В Англия да харесват Рено е още по-голяма глупост. Пежо, Рено, Ситроен са винаги на последните места. Май много заблудени хора има по света, не си купуват Рена, ами БМВ,Хонда,Тойота!!!
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Badr ( преди 15 години )
    Verno be!! Vijte 14 i 15 - edno i su6to mnenie pod dve imena - MONKATA i TIHATA LAGUNA..!!? Ma tia renari verno sa MNOGO PROSTI VEE...;DD
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Е "никой" не работи там с изключение на теб renault fan подвизаващ се още като monkata и laguna..Поне да не беше толкоз *** да не ползваш едни и същи думи и изрази! Ама то май в renault.bg толкова ви и учат - каквито са ви СМОТАНИ рената такива сте и вие - *** дилърчета...научиха ли ви да правите и *** на франсетата, аа..!!
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Renault fan ( преди 15 години )
    Ей, Наблюдателю, какво наблюдаваш не те знам, ама очевидно си останал доста НЕИНФОРМИРАН! Едва ли някой от коментаторите тук работи в renault.bg, просто всички (които са с добри отзиви за марката) знаят, че Рено са най-добрите коли от личен опит! За парите си Рената предлагат МНОГО ДОБЪР НАБОР ОТ ЕКСТРИ, като същевременно получавате автомобил с ОТЛИЧНО КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ! Но тъй като българинът е комплексар и половина ще предпочете да си вземе BMW от 1980г. на 400000км, сменило 10 собственика, отколкото чисто ново Рено за същите пари!!!
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nabludatel ( преди 15 години )
    Ако се направи анализ на мненията за Renault тук се стига до интересен феномен. За разлика от феновете на др. марки - японски, немски дори корейски и италиански, спорещите по темата Renault се делят май на 2 основни групи: пострадали от работата с или от покупка на Renault и другата група - в момента работещи в renault.bg.Лошото е, че на последните не им издържат нервите напоследък и почнаха с типичните "ганьовски" изрази да доказват "правдата" си. По такъв начин най-вероятно ще отблъснат и малкото останали потенциални купувачи на Renault в BG.Междувпрочем подобно е положението на Renault и в Германия, където живея и работя вече 15години/разбира се там споровете и изказа на мнение не ползват някои тукашни "изразни" средства/.