IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Шофьорът на такси е използвал автомобила през последните 3 години

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Финландски шофьор на такси навъртя 400 000 км. с своя Tesla Model S. Собственикът, чието име е Ари Нисьосеста, е използвал автомобила през последните 3 години, като твърди, че не е имал сериозни проблеми с електромобила през целия период.

Финландец навъртя 400 000 км. с Tesla Model S

Пред местното издание Helsingin Sanomat, Нисьосеста сподели, че единственото по-сериозно премеждие е било свързано с батерията. Това наложило тя да бъде ремонтирана, но финландецът добавя, че начинът на работа на Model S не се е променил след това.

Според професор Юха Пирьонен, преподавател в университета в Лапенранта, надеждността на Model S не е изненада, като се има предвид колко висококачествени могат да бъдат електрическите двигатели.

„Трайността на електродвигателите е доста различна в сравнение с тези с вътрешно горене. Обикновено електродвигателите имат работен капацитет от около 100 000 часа. За това време автомобилът може да измине приблизително 10 млн. километра“, обяснява Пирьонен.

По време на премиерата на Tesla Model 3 миналия месец, шефът на компания Илон Мъск съобщи, че задвижващата система на новия модел може да бъде използвана над 1,6 млн. километра преди да бъде проверена и евентуално ремонтирана.

Снимка:Tesla

Тагове: model s tesla model 3
0 от 500
  • #8
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    Това прави по 133 000 км на годинапри около 260 работни дни това са малконад 500 км на денпри 8 часа работно време са над 60 км/на часдаже да не е спирал да взима клиенти и да чака клиенти ще направиш средна скорост 63 кога цъфнат налъмите поредната порция пропаганда за тоя *** дето му намаляха продажбите драстично :)
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Автомобила е купен 2014, т.е. са повече от 36 месеца затова може би са под 10000км средно на месец. Тук е ясно че я е карал повече от един човек, все пак е гаранционна и се възползват.Хайде сега говорете на колко трябва да се сменя батерията.Мой беатовчед като си взе новата дизелова октавия за 2 год и навъртя 180 000км после баща му я кара 1 год и я махнаха.Не знам как е карал толкова много въпреки че не е таксиметров, а в земеделския бизнес.
  • #6
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала на Тесла.Добре, че са те да дадат начален тласък на електромобилите и да ги направят масови.Явно петролните лобита са се съгласили, защото досега и други са се опитвали, но винаги електрическата кола е била убивана. Явно трябваше цялото това нещо да стане не от автомобилна компания, а друга, защото на всички е известно, че се печели после много от обслужване и резервни части докато при електромобилите ги няма тези неща.Немците се дърпат толкова много защото цели отрасли ще закрият.
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По принцип е възможно да ги е навъртял. Не съм ходил във Финландия, но имам няколко познати, които са ми разправяли, че тазм е доста радко населено и между 2 къщи разтоянието може да е 10-20 и повече километри в северната част. Там, като си ходели на гости било винаги с приспиване. Така, че не правете сравнение с положението у нас. В София или някой голям наш град и където и да е е невъзможно, но там да. Също така на хората им е било интересно да се качат на Тесла и са го правили често.
  • #4
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пълна измислица е тая новина
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    при климата във Финландия голямо зареждане е паднало най вероятно е спял докато се зарежда и после айде пак газ 360 километра средно на ден ,но ако е нямал и един почивен ден през тези 3 години
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я да видим сега какво ще уплюят драскачите.Средно 2500км на седмица или 360км на денТук едни пишеха че можела да мине 200км с пълно зареждане, а този предимно си я е бил зареждал вкъщи
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хмм много интересно тази кола явно се е карала на двойна езда или шофьора изобщо не е почивал през тези 3 години