IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Шофьорът на такси е използвал автомобила през последните 3 години

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Финландски шофьор на такси навъртя 400 000 км. с своя Tesla Model S. Собственикът, чието име е Ари Нисьосеста, е използвал автомобила през последните 3 години, като твърди, че не е имал сериозни проблеми с електромобила през целия период.

Финландец навъртя 400 000 км. с Tesla Model S

Пред местното издание Helsingin Sanomat, Нисьосеста сподели, че единственото по-сериозно премеждие е било свързано с батерията. Това наложило тя да бъде ремонтирана, но финландецът добавя, че начинът на работа на Model S не се е променил след това.

Според професор Юха Пирьонен, преподавател в университета в Лапенранта, надеждността на Model S не е изненада, като се има предвид колко висококачествени могат да бъдат електрическите двигатели.

„Трайността на електродвигателите е доста различна в сравнение с тези с вътрешно горене. Обикновено електродвигателите имат работен капацитет от около 100 000 часа. За това време автомобилът може да измине приблизително 10 млн. километра“, обяснява Пирьонен.

По време на премиерата на Tesla Model 3 миналия месец, шефът на компания Илон Мъск съобщи, че задвижващата система на новия модел може да бъде използвана над 1,6 млн. километра преди да бъде проверена и евентуално ремонтирана.

Снимка:Tesla

Тагове: model s tesla model 3
0 от 500
  • #38
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (При електромобилите инженерна мисъл няма ли?)ПФФ кфа инженерна мисъл при тоя бавен и скучен 7 местен турлей дето вдига 100 колкото Бугати Чирон и прави четвърт миля колкото Порше 911 Turbo S няма ко да коментираме купили дюрасел от магазина и няколко мотора от големи перални и ги сглобили и готово :D
  • #37
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бре ако някой се възхищава на Панамера не го питат ти кога ще си купиш Порше като нямаш пари за гориво като не можеш си платиш тока за панелката и подобни глупости и примерно ако има статия S-класа на 4 години измина 400К км без сериозни проблеми веднага същия ще пише браво желязна машина ей това е кола но никой няма да пита кога ще си купиш S-класа все едно си длъжен за да имаш мнение за нея
  • #36
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Приятелите му богаташи се радвали на инженерната мисъл под капака, защото не разбират нищо.При електромобилите инженерна мисъл няма ли?Като са толкова елементарни електромобилите затова ли още масовите производители не могат да направят смислен електромобил?
  • #35
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Един от пещерата се обади. В сайта 70% от статиите са за автомобили над 100000 лева, но всички пак коментират както под тази за елелтромобила. Ти как определи че тук коментиращите няма да си купят електромобил,а другите коментиращи под панамера примерно за 300 000лв ще си я купят?
  • #34
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Знаех си, че нямаш кола и по цял ден и нощ за тесли мечтаеш, а бе я първо събери 1000 лева за един голф 3-ка, пък после мечтай за стотици хиляди левове за тесли. И много ми е интересно от осмият етаж на панелката ли ще провисиш кабел да я зареждаш, ако стане чудо и някой ти подари една. Хаха ***!
  • #33
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Масово бедните мaлоумници харесват дизелите.VAGончика го доказва!Само не разбирам защо толкова мразят другите задвижвания?!Пречат ли им с нещо или акъла им пречи? Може и от психичните отклонения да е нещо...
  • #32
    4 rate up comment 5 rate down comment
    wojwoda ( преди 6 години )
    " Масово хора не харесват турлейте, и тези няма да я купят"Гроздетро е мнооого кисело...
  • #31
    2 rate up comment 5 rate down comment
    до: Един ( преди 6 години )
    Не зная кой е пигмей, но ти определено в еволюционното си развитие си спрял доста преди пигмеите.Понеже все говориш кой какво можел и не можел да си купи, искаш снимки на другите, вземи един път и ти направи снимки и покажи какво можеш и какво имаш. Покажи си банковата сметка да е видим. А най-малоумното е, че продължаваш да се излагаш със слабото си мислене. По твоята логика не трябва да се пише и не трябва да има статии за Ферари примерно поради същите причини, които изброи?!МалоyMник си!
  • #30
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Статията е реклама,зле прикрита но всепак реклама.Статията е безополезна по поне 2 показателя.За 99.98 % от тук пишещите и хора цената на този турлей е висока.Няма си направи къща с 180 к лв.Ще вземе модерен глокник..да бе. Масово хора не харесват турлейте, и тези няма да я купят. Остават богаташи с 2,3 други коли,и това за шукярия,остават и едни други дето само лялят по цял ден из говорилните..тука такива бол.Тоя пак с крадената нафта.Пигмей си пич.
  • #29
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VAGончик,пак ли изпадна в амок и започна да си пишеш и отговаряш?Казах ти, че се нуждаеш от лекар. Побързай!