IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Шофьорът на такси е използвал автомобила през последните 3 години

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Финландски шофьор на такси навъртя 400 000 км. с своя Tesla Model S. Собственикът, чието име е Ари Нисьосеста, е използвал автомобила през последните 3 години, като твърди, че не е имал сериозни проблеми с електромобила през целия период.

Финландец навъртя 400 000 км. с Tesla Model S

Пред местното издание Helsingin Sanomat, Нисьосеста сподели, че единственото по-сериозно премеждие е било свързано с батерията. Това наложило тя да бъде ремонтирана, но финландецът добавя, че начинът на работа на Model S не се е променил след това.

Според професор Юха Пирьонен, преподавател в университета в Лапенранта, надеждността на Model S не е изненада, като се има предвид колко висококачествени могат да бъдат електрическите двигатели.

„Трайността на електродвигателите е доста различна в сравнение с тези с вътрешно горене. Обикновено електродвигателите имат работен капацитет от около 100 000 часа. За това време автомобилът може да измине приблизително 10 млн. километра“, обяснява Пирьонен.

По време на премиерата на Tesla Model 3 миналия месец, шефът на компания Илон Мъск съобщи, че задвижващата система на новия модел може да бъде използвана над 1,6 млн. километра преди да бъде проверена и евентуално ремонтирана.

Снимка:Tesla

Тагове: model s tesla model 3
0 от 500
  • #28
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако за теб автомобилните услуги се изчерпват само в превозването на гардероби, то ти наистина VAGонетке си изключително зле!Спешно имаш нужда от специализирана медицинска помощ! Много спешно! Побързай!
  • #27
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Той може да има тесла и с нея да работи по строежите -не подценявай хората.
  • #26
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VAGонетке, пак го обърна на това кой какво имал и кой какво щял да си купи.Темата на разговор е съвсем различна, но с това твое повърхностно и елементарно мислене на индивид с еволюционно развитие преди човека, явно няма как да го осъзнаеш. Казах ти да си караш нафтовата печка нов внос и да не се мъчиш да разсъждаваш, защото не ти се получава!Ако искаш нещо да кажеш, отговори на запитването защо под всяка статия за японски коли, електрички, хибриди, водородни и т.н. ти хействаш!
  • #25
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Във фирми предлагащи транспортни услуги има автомобили Тесла"И какво превозват? Гардероби? Мухаха
  • #24
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До предния качи се в теслата си напиши на едно листче аутомедиа.бг и направи една снимка с телефона си и дай линк. Ааа ама ти нямаш тесла!? Няма и да имаш, ама продължавай да мечтаеш за тесли, електирчки и хибриди за стотици хиляди лева докато се возиш на (тр)адския транспорт.
  • #23
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прави ми впечатление, че тук един индивид винаги пише едни исъщи простотии за хибриди, електромобили и за всички превозни средства на алтернативни горива.Всички разбрахме, че кара ТДИ, но защо толкова много е против останалите видове задвижвания не мога да разбера? Абе карай си нафовата печка бе льольо и остави другите да си карат каквото им е кеф. Те на теб с какво ти пречат? Ти си този, който пречи с тракалника си и замърсява, а не другите.Бас държа,че си без катализатор.Тунинговал си я...
  • #22
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На нафтаджиите хич не им се иска да им вземат крадената нафтица и драпат ли драпат да остане канцерогенната технология непокътната. За тяхно съжаление нещата се променят и съвсем скоро ще сме свидетели на забраната на нафтовите печки. Тракалниците ще умрат, както стана с динозаврите, парните локомотиви и конските впрягове.Това е действителността неукий,колкото и да не ти се иска ще се случи въпреки невежите,като теб. Винаги е имало невези задръстеняци,които са искали да си остане всичко старо.
  • #21
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Във фирми предлагащи транспортни услуги има автомобили Тесла, някой от които е изминал 300000 мили или 480 000км. Поддръжката им излязла 10500$, а друг подобен автомобил щял да им изгори 86000$. Модел S си е избил цената.Никой не е казвал че си мечтае просто тук се споменава това каквото е, въпреки че това не ти харесва
  • #20
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Статията мязала на фейк,а ти пак се опитваш да мислиш. Къде намери истинската първоначална статия, защото явно не се сещаш,че това не е материал на аутомедия.
  • #19
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Bmw435i ( преди 6 години )
    Kolkoto i da ne mi se viarva osobeno na toyotodjiite dnes si pora4ah 4isto nova Tesla model X.Triabva da pristigne kato kolednia mi podarak.Izklu4itelno sam razvalnuvat