IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Шофьорът на такси е използвал автомобила през последните 3 години

Финландец навъртя 400 000 км с Tesla Model S

Финландски шофьор на такси навъртя 400 000 км. с своя Tesla Model S. Собственикът, чието име е Ари Нисьосеста, е използвал автомобила през последните 3 години, като твърди, че не е имал сериозни проблеми с електромобила през целия период.

Финландец навъртя 400 000 км. с Tesla Model S

Пред местното издание Helsingin Sanomat, Нисьосеста сподели, че единственото по-сериозно премеждие е било свързано с батерията. Това наложило тя да бъде ремонтирана, но финландецът добавя, че начинът на работа на Model S не се е променил след това.

Според професор Юха Пирьонен, преподавател в университета в Лапенранта, надеждността на Model S не е изненада, като се има предвид колко висококачествени могат да бъдат електрическите двигатели.

„Трайността на електродвигателите е доста различна в сравнение с тези с вътрешно горене. Обикновено електродвигателите имат работен капацитет от около 100 000 часа. За това време автомобилът може да измине приблизително 10 млн. километра“, обяснява Пирьонен.

По време на премиерата на Tesla Model 3 миналия месец, шефът на компания Илон Мъск съобщи, че задвижващата система на новия модел може да бъде използвана над 1,6 млн. километра преди да бъде проверена и евентуално ремонтирана.

Снимка:Tesla

Тагове: model s tesla model 3
0 от 500
  • #58
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бакшиш ( преди 6 години )
    при 2 евро на км без бакшишите и помпата бая пачка е направил ,почти 1 милион евротам да си таксиджия , е ако не си измамник де тогава е тук става
  • #57
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    То се е видяло,че тука бол с мечтатели за Тесла,които се надяват след 10-15г да им падне една от Горубляне и да почнат Драговете по светофарите и да я зареждат през 10 ластика от панелката,незнам случайност или не,но Маздата ми 6 е на 370000км и само бенз и газ,единствено масло и филтри през 20000км,а и гуми,с тея пари,които струва тоя акумулатор Тесла ще си купя 4 нови коли от магазина драги Тесладжии
  • #56
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имали нещо невярно от написаните подолу 6 точки за Tesla Model S P100DL?
  • #55
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо за сървис асистънт да си чул? Лонг лайф масла? Защо си мислиш че в Бг, влизат дръгели на различни км от около половин милион? С бастуните отзад?
  • #54
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оня бавния пише че консумативите се сменяли на 50 000км за 400лв. Дай да видим къде ги пише тези твои сънища.Тоя е доста ограничен. Бензинка, дизел или на газ след 480000км в 50% от случаите ще се е разпаднала или ще гори по литър масло на 500км. През автомобила ще са минали над 100 000лв.
  • #53
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То в България е пълно с крадци затова сме на това положение. Хората с пари от измами не им дреме колко ще им коства автомобила после и си го вземат да бръмчи, че да се обръщат хората, Както всеки с А3-ка или гоуф прави. Няма разлика между едните и другите.
  • #52
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вярно бре, аз се чудех защо в Бг е пълно с ТеслиМухаха, заваляха вицовете. Отивам да си сипя едно
  • #51
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво повече иска българина, Тесла предлага:1) най-бързо ускоряващия автомобил до 100км/ч2)най-евтиния автомобил с подобна бързина до 100км/ч3)един от най икономичните4)с най-ниски разходи за поддръжка в сегмента си5)един от най-сигурните на пътя при катастрофа6) с най-добрата система за автономно движение по пътищатаи т.н.
  • #50
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който нямал автомобила от статията не можел да коментира, а Чирон имаш ли *** като коментираш че било най-доброто под статията му?
  • #49
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Познатите му карали Q7, S klasa, 7 серия, ...То туй са му познатите от фейса, дето са познати на други познати, които имат познати с изброените коли. Ама не в гаража, а на снимки.Абе ВАГи-налски комплексар, вземи се скрии и стига дрънка глупости, че и децата почнаха да ти се смеят!