IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Загубите на Tesla не попречиха на Мъск да получи най-много пари

Шефът на производителя на електромобили е заработил 1.34 млрд. долара през 2016

Загубите на Tesla не попречиха на Мъск да получи най-много пари

През 2016 г. шефът на производителя на електромобили Tesla Motors – Илон Мъск, е получил от компанията възнаграждение в рамер на 1,34 млрд. долара. Това го прави най-високо платеният топ-мениджър в автомобилната индустрия.

Загубите на Tesla не попречиха на Мъск да получи най-много пари

Бизнесменът на няколко пъти публично обявяваше, че не получава нито цент заплата, въпреки че заема длъжността генерален директор. По законите на Калифорния, където е регистрирана компанията, на него му се полага минимално възнаграждане, но той се е оказал и от него.

Само че във финансовите документи на производителя на електромобила за 2016 г. (компанията е публична и е длъжна да разкрие пълната информация) се посочва, че компенсациите, получени от Мъск през миналата година, са в размер на 1,34 млрд. долара. Това е с 3,8% повече от 2015 г. и изглежда доста странно на фона на обявените от Tesla загуби в размер на 900 млн. долара годишно.

От компанията побързаха да обяснят, че сумата е реализирана от повишаването на стойността на акциите на Tesla. Когато през 2012 г. Мъск застава начело на фирмата той получава правото да разполага с тях и според останалите акционери и съвета на директорите, се е справил отлично. Представител на Мъск обяви, че по-рано тази година шефът му е бил принуден да продаде акции за 593 млн. долара, за да си плати данъците за получената сума.

Факт е обаче, че Мъск е изкарал много повече пари от всички останали топ-мениджъри в автомобилния отрасъл. За 2016 г. на второ място е президентът на компанията за различни компоненти за автомобилната индустрия TS Connective - Томас Линч, който е получил 32,1 млн. А на трето се нарежда бившият генерален директор на Ford Motor Co. Марк Филдс, на когото компанията е изплатила 16 млн. долара за 2016 г.

Снимка: Tesla






 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #24
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Някакъв тираджия фен на голф ТДИ коментира финансовото състояни на Тесла и заключва, че Тесла фалира ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ХА ХАХАХА ХАХА ХА ХА ХА ХА ХХ Х Х Х ХААХХАХ
  • #23
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    човека е визионер продава сапунени мехури на други като него и така надолу по хранителната верига и не е виновен че има балъци
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А аз се чудя докога модерацият тук ще толерира лични обиди, а не дискусия по същество. На някой като им свършат аргументите започват да нападат и обиждат останалите потребители, докога сайта ще търпи подобни индивиди!?
  • #21
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла има споразумение с Мъск, одобрено от щатската SEC, което задължава комапнията да вества части от опциите му върху акции на Тесла при изпълнение на определени обективни критерии. За момента, той е изпълнил 8/10, много по-рано от очакваното. Затова е дошло и вестването. Тъй като получава нови акции, той е задължен да си плати данъците върху тях. Не става дума за увеличаване на цената на вече притежавани от него акции.
  • #20
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГончик,1000 минуса да сложиш е все тая. Акъла няма да ти дойде никога. *** си се родил и такъв ще си отидеш.*** човек и ВАГ са 2 лица на една монета! Това е симбиоза. Един без друг не могат да съществуват. На глупавите им трябват ВАг, за да си избиват комплексите, а на ВАГ им трябват глупави, за да си продават к0чините.Я кажи някоя друга мантра за Тесла бе ВАГи! Кажи нещо ново да ни оправиш дена, че тая плоча за балона взе да се изтърква! Дай малко свобода на въображението си!
  • #19
    10 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха , *** яко се е спекла щом повече от половината коментари са отново негови.Луд умора няма!
  • #18
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А аз съм сигурен, че ти караш (гр)адският транспорт или колело. Теслите ги караш на сън само.
  • #17
    21 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла бил новият епъл, не тесла се опитва да стане новият епъл. Но епъл продава телефони за 2000 лева а тесла се опитва да продава каручки за 200000 лева и докато всеки втори неудачник може да вземе едно епълче на изплащане за 2 години и да си мисли, че щом има телефон за 2000 лв е хванал господ за шлифера, то малцина могат да си купят каручка за 200000 лв. Поради това тесла няма да стане новият епъл, въпреки че много им се иска.
  • #16
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пич, ти дето обясняваш какви загуби имала тесла за всеки автомобил. Сигурен съм че си ниско образован и караш стар дизел най-вероятно на ВАГ :)
  • #15
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла неможе да фалира, ако стигнат до там да нямат пари и никой не ги кредитира, ще ги купи някоя друга компания. Тесла е новия Apple и това е ясно на всички.