IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Търсенето на дизелови коли в Европа намалява

През април продажбите на модели с това гориво вече са под 50%

Търсенето на дизелови коли в Европа намалява

Интересът на клиентите в Европа към дизелови автомобили спада, съобщават аналитиците от JATO Dynamics, като се позовават на свое проучване на пазара на нови коли през април.

Търсенето на дизелови коли в Европа намалява

Резултатите от изследването показват, че през четвъртия месец от годината продажбите на дизелови автомобили на Стария континент са били 46% от общия брой. За сравнение, през април 2016 г. продадените модели с такова гориво са 50,1%.

Статистиката сочи, че продажбите на дизелови модели са намалели с 15%. Според аналитиците, това се дължи на факта, че потребителите вече са много по-добре запознати с реалния разход на гориво, както и на нивата вредни емисии при тези автомибили.

Трябва да се отбележи, че април е бил неуспешен не само за пазара в Европа, където общият брой продажби на нови коли е спаднал със 7,1%, но и на други континенти. Отбелязва, че намалява търсенето най-вече на компактните автомибили, както и на MVP-модели.

В същото време сегментът на кросоувърите и всъдеходите продължава да расте – със 7,2% за четвъртия месец от годината.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: jato dynamics
0 от 500
  • #43
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "На всеки и дори на най-пр0стия дизелджия е ясно, че дизел с нормална нафта на -22 няма да запали."Може би на всички е ясно,но явно има и по прозти, такива като теб. Аз си карам колата всеки божи ден, както написах, дори и при -22С. Дори тогава е най гот, всички таралясници, дизелови или бензинови, не палят и е най спокоен трафика"А като вземеш зимна нафта на висока цена къде е иконмията и пак не пали. "Не вървиш. От години си сипвам една и съща евтина нафта на Ромпетрол. "Зимна" нафта не!
  • #42
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,първо каниш да дойдат хората да видят, а после се криеш, като бит ***.де.ра.ст.Дай координати да дойда да ти видя нафтовата печка!Сам го предложи без някой да те е карал. И престани да си измисляш разни истории! Не си интересен. Ако с някой си се срещал или уговарял е друга тема и мен не ме занимавай с подобни глупости.На всеки и дори на най-пр0стия дизелджия е ясно, че дизел с нормална нафта на -22 няма да запали.А като вземеш зимна нафта на висока цена къде е иконмията и пак не пали.
  • #41
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имаше статия, че през 2030 г. новите автомобили с ДВГ ще се все още 80%. Аз нямам предпочитания бензин, дизел. Дизела дърпа много мощно и определено е по-икономичен. Бензиновите турбо-мотори също дърпат, но много харчат. И като ги гледам, вече са на цената на дизелите. Каква е логиката?
  • #40
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Хаха, спорят си някои тука.Няма по-готино ДВГ от дизела. Лесно се кара, много мощност в ниските обороти, тяга. Стига да не е вагенски тракащ дизел, а нормален комънрейл даже и няма да се чува. Поне моята е така. :)))
  • #39
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чакай го, бензиновото фенче, но няма да дойде. Ако баща му даде астрата, има два часа път до София. Иначе гледайте, за ромче с бяла астра от началото на 90-те, бронята е хваната с поп-нитове. Тязи кола хвали, убиеца на дизели, ха, ха,...
  • #38
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Само знаем, че е нов внос и е помпа дюза."Съвсем нов да, от Порше Изток. Аз пък като гледам, ти все още не можеш да пишеш. Нещо за представки да си чул? Няма такава "ис"
  • #37
    2 rate up comment 5 rate down comment
    U2 ( преди 6 години )
    Този филм вече сме го гледал. Дай си адреса,, аз идвам,... Колкото дойде до Бургас през 2006. Дори не знаеше кое къде се намира в града. Малко бяха снимките в Гугъл. Иначе се беше снимал ди един чужд мецедес и те видяхме, пъпчив *** около 30-те тогава. Веднаж ти се вързах на putkinskite номера. Лъскай астричката и си мисли, че си голяма работа.
  • #36
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Садрихан ( преди 6 години )
    Вие двамата на свалки ли го ударихте? Това е автофжрум, не кръжок по четене на мъжка поезия ;)
  • #35
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,смени си дилъра!Големи *** ти пробутва. И ти си станал такъв.
  • #34
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както казах, вервайте си! Бензина си отива също с дизела, той също трудно покрива каквито и да е стандарти. Некви аграрни бензинови фена, дали последните си 2к лв за 20г коптори се правят на еко. Пълен смех, даже не ми се и коментират написаните тъпотии! Най интересните са тези, които пишат как дизела не пали зимата. Аз си карам колата всеки божи ден, зима или лете. Нека да заповяда зимно време на -22С, да гледа как пали. Дори раздавах ток на бедняците с бензиновите/АГУ