IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Търсенето на дизелови коли в Европа намалява

През април продажбите на модели с това гориво вече са под 50%

Търсенето на дизелови коли в Европа намалява

Интересът на клиентите в Европа към дизелови автомобили спада, съобщават аналитиците от JATO Dynamics, като се позовават на свое проучване на пазара на нови коли през април.

Търсенето на дизелови коли в Европа намалява

Резултатите от изследването показват, че през четвъртия месец от годината продажбите на дизелови автомобили на Стария континент са били 46% от общия брой. За сравнение, през април 2016 г. продадените модели с такова гориво са 50,1%.

Статистиката сочи, че продажбите на дизелови модели са намалели с 15%. Според аналитиците, това се дължи на факта, че потребителите вече са много по-добре запознати с реалния разход на гориво, както и на нивата вредни емисии при тези автомибили.

Трябва да се отбележи, че април е бил неуспешен не само за пазара в Европа, където общият брой продажби на нови коли е спаднал със 7,1%, но и на други континенти. Отбелязва, че намалява търсенето най-вече на компактните автомибили, както и на MVP-модели.

В същото време сегментът на кросоувърите и всъдеходите продължава да расте – със 7,2% за четвъртия месец от годината.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: jato dynamics
0 от 500
  • #53
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Лъжецо ВАГенски, фризерите са до - 25 гр. ***!За домашните говорим. Хайде сега върви се гръмни някъде! Лъжец!Каниш, а после се извърташ. Снимай видео или направи снимки да е видим тая нафта смешнико! Няма такава да знаеш. Има само със специални добавки за зимата. "Правил съм снимки и клип, който съм качвал в нета. Фризера ми определено държи под -32СОще малко и почти ще ти повярвам, че под -10С не ми пали колата. Добре че е моята, та да знам на кой да вярвамПоздрави
  • #52
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нямаме допирни точки. Твоето филе и стек са вифтуални. Само астричката с газовото е реална при теб. Свивате язвата от безсилие, нали? Свиквай.
  • #51
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    търсенето на дизели ще намалява още повече.след няколко години ще спре и ще останем само ние *** да търсим дизели нов внос. евтино ще ни ги продадат западняците, а ние ще сияем, че сме ударили кьоравото с евтини нафтови печки, докато дойде момента в който ни кажят от брюксел, че повече нямаме право да караме дизел и новите собственици на канцерогенни таратайки останат с пръст у г*з.
  • #50
    2 rate up comment 2 rate down comment
    cut ( преди 6 години )
    е па мойто дизел е евро 6 и за автомобил над 1600кг 150кс с разход 5-6 не мога да се оплача кой знае колко много...
  • #49
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до бензин в кръвта ( преди 6 години )
    Виж какво, ***. Така и така си фен на бензина и пропан-бутана, вземи си ги татурай на челото. Ще бъдеш мега гъзар в Мало конаре.
  • #48
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до бензин в кръвта ( преди 6 години )
    "първо каниш да дойдат хората да видят, а после се криеш.." Че кой те е канил!? Ти сам си определяш виртуални срещи, имаш виртуална кола и с нея виртуално отиваш,.. Ти използваш и-нет да притъпиш комплекса за малоценност, защото си ***. Ти си ***, но си го знаеш. Това, че си от малцинствата завършва жалката картинка. Дори дъртата астра на баща ти е по-успешна от теб.
  • #47
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Върнах се назад в коментарите, но не прочетох някой да е писал, че има фолксваген. Ромчето пак го тресе шозофренията. А за срещите, не се напъвай. Веднъж вече излъга. Знаем те, че си менте.
  • #46
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво говориш! Нищо не може да се мери с астричката на баща ти! Някакви CLK-та пасти да ядат! *** е велик и спи с туба бензин в колибата им, защото ми е фен.
  • #45
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лъжецо ВАГенски, фризерите са до - 25 гр. ***!За домашните говорим. Хайде сега върви се гръмни някъде! Лъжец!Каниш, а после се извърташ. Снимай видео или направи снимки да е видим тая нафта смешнико! Няма такава да знаеш. Има само със специални добавки за зимата.
  • #44
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, нафтата им съм я тествал в моя фризер на -32С. Остава течна, макар и с променен цвятПоздрави! Живей си в 85-та на миналия век