IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

До 169 години затвор за арестувания мениджър от VW

Оливер Шмид е обвинен по 11 точки, съдът отказа да го освободи под гаранция

До 169 години затвор за арестувания мениджър от VW

До 169 години затвор застрашават Оливер Шмид, бившия шеф на отдел в американския клон на Volkswagen, който бе арестуван миналата събота в Маями покрай Дизелгейт. Съдия Уилям Търноф, който ще гледа делото, отхвърли молбата за освобождаване под гаранция и настоя обвиняемият да остане в ареста заради високия риск да избяга, съобщава The New Work Times.

До 169 години затвор за арестувания мениджър от VW
Оливер Шмид може никога вече да не излезе на свобода

Шмид, бивш служител за връзка с американските регулаторни органи, бе задържан от ФБР на летището в Маями, докато се прибирал от зимна ваканция. Той е обвинен в заговор с цел заблуждаване на американския народ, в унищожаване на документи и в още 9 нарушения на различни закони. Ако бъде признат за виновен по всичките, може да остане зад решетките доживот.

Освен Шмид още петима бивши служители на VW са с повдигнати обвинения, но те се намират в Германия и едва ли ще бъдат екстрадирани, коментира Automotive News.

В сряда адвокатите на Volkswagen пледираха "виновни" по обвиненията срещу компанията и декларираха, че тя е готова да плати 4.3 милиарда долара в глоби по различните нарушения.
 

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #1
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Да почват и арабския французин мосьо гомн от другата полудържавна перачница рено!За да стане светът по-добро място.