IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ФБР арестува шеф на Volkswagen

Оливер Шмид ще бъде обвинен в заговор срещу американския народ

ФБР арестува шеф на Volkswagen

Оливер Шмид, бивш шеф на отдел в американското поделение на Volkswagen, е бил арестуван в събота и ще бъде обвинен в заговор срещу САЩ, съобщи тази сутрин The New York Times, позовавайки се на два различни източника, свързани с разследването. От VW за момента не потвърждават информацията.

ФБР арестува шеф на Volkswagen

В периода 2014-2015 Шмид ръководеше отдела, отговорен за покриването на американските регулаторни изисквания. Няколко от съдебните искове срещу VW за Дизелгейт го посочват като основен отговорник за скандала. Преди година американските власти разкриха, че автомобили на германската компания са били оборудвани със специален софтуер, замислен да измами тестовете за вредни емисии.

Шмид е вторият служител на концерна, срещу когото ще бъде повдигнато обвинение в "заговор с цел да се измами американското общество". Преди него в същото бе обвинен бившият инженер на VW Джеймс Лян, който пледира "виновен". Междувременно компанията се подготвя да започне изплащането на договорените обезщетения за собственици на засегнати от скандала автомобили.

През миналата седмица пък южнокорейски съд издаде ефективна присъда срещу мениджър в местната структура на VW заради манипулации с документите за регистрация.

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ха това е все едно сериен изналивач, да съди някой който шляпнал по *** дъщеря му ха ха
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    В пандела!Никаква милост!Оня дърт пор с ролетката избяга ама не си дава сметка, че и нацистите едно време са бягали а сега ги издирват и ги съдят дори на преклонна възраст.
  • #18
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До RRE435i ( преди 7 години )
    Номер 1 разбира се е Тойота!Както всяка година.
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    V-1 ( преди 7 години )
    Здравейте балъци, пак ли сте тръгнали другите да оправяте и да философствате, докато тънете в мизерия в родината си???
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    А като подгонят и арабския "французин" мосьо гомн от другата полудържавна перачница рено, светът определено ще стане по-добро място!Лошото е, че такива като него и вурста с ролетката ги пенсионират за "наказание" с многомилионно обещетие, а др. го отнася.
  • #15
    6 rate up comment 11 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Samo da popitam vapreki vsi4kite ma6inacii spriamo VW:Koi sega e NOMER 1.Muhahahahahaahaahaahhahaahaahahahahahaah
  • #14
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    А Боко,Свинетка, Цвъчко & сие кога???
  • #13
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    До последния , Американците много спазват нормите , особенно суверенитета на чужди държави , нахлуват и мерят емисиите във въздуха и ако не отговарят ...бомбандират докато ги регулират...
  • #12
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тук имаме директно УМИШЛЕНО нарушаване на ЗАКОНИТЕ на една държава!А не кой какви международно политически решения е взел и като цяло колко емисии изпуска дадена държава.Нормално е най-голямата издунстрия в света да замърсява най-много. Важно е обаче да се спазват законите за еко нормите, както на колите, така и на предприятията.И КИтай е държавата, която НЕИСКА да ги приема, както и в голяма част Русия в някой аспекти.Но ВАГ са смешни лъжци и трябва да ги съдят до дупка.
  • #11
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не обяснявайте колко са лоши в САЩ и колко са "***" и т.н.Кажете защо според вас, след като са ЛЪГАЛИ и УМИШЛЕНО СА ЗАБЛУЖДАВАЛИ държавните органи сега да не ги съдят ???Селската марка, защо не я съдят в европа?Защо ЕК не ги съди? Защо не им иска изтегляне, изкупуване обратно и не ги съди???Защото ГЕРМАНИЯ е една от най-корумпираните държави на високо ниво в света. ЕС е обслужващ орган на ГЕРМАНИЯ. А ВАГ са перачница на пари за сумати немски "бизнесмени" и "политици".