IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

До 169 години затвор за арестувания мениджър от VW

Оливер Шмид е обвинен по 11 точки, съдът отказа да го освободи под гаранция

До 169 години затвор за арестувания мениджър от VW

До 169 години затвор застрашават Оливер Шмид, бившия шеф на отдел в американския клон на Volkswagen, който бе арестуван миналата събота в Маями покрай Дизелгейт. Съдия Уилям Търноф, който ще гледа делото, отхвърли молбата за освобождаване под гаранция и настоя обвиняемият да остане в ареста заради високия риск да избяга, съобщава The New Work Times.

До 169 години затвор за арестувания мениджър от VW
Оливер Шмид може никога вече да не излезе на свобода

Шмид, бивш служител за връзка с американските регулаторни органи, бе задържан от ФБР на летището в Маями, докато се прибирал от зимна ваканция. Той е обвинен в заговор с цел заблуждаване на американския народ, в унищожаване на документи и в още 9 нарушения на различни закони. Ако бъде признат за виновен по всичките, може да остане зад решетките доживот.

Освен Шмид още петима бивши служители на VW са с повдигнати обвинения, но те се намират в Германия и едва ли ще бъдат екстрадирани, коментира Automotive News.

В сряда адвокатите на Volkswagen пледираха "виновни" по обвиненията срещу компанията и декларираха, че тя е готова да плати 4.3 милиарда долара в глоби по различните нарушения.
 

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    lowrage ( преди 7 години )
    Затваряй!
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Цугцванг ( преди 7 години )
    "Да бе, затова Тойота 10 години криха за тия проблеми..."В Тойота досега няма случай на проблем с еърбег на Таката. А между другото Фолкваген, Ауди и БМВ също ползват еърбеци на Таката. Тях какво ще ги правим?
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 7 години )
    Osven globata , vchera federalniya sud na shtata Michigan podvede pod sadebna otgovornost 3ma bivshi visokopostaveni sluzhiteli na TAKATA . Te sa obvineni v izmama i falshifikat . Vappreki , che sa znaeli za defektite sa lansirali targovski sdelki s razlichni avtoproizvoditeli.Imenata sa Shinichi Tanaka,Hideo Nakajima,Tsuneo Chikaraishi.Avtorat na parviya komentar mozhe da bade spokoen.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    za statistikata - globata na takata e 1 mlrd usd...za VAG do tuk oficialno zadelenite 19 mlrd. evro nqmalo da stignat, vijdate i zatvor4e, tva-onova. da sprem sus sravneniqta, a!?
  • #7
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    според мен ще му намалят обвинението ако сътрудничи.въпросът е да се разприказва и да изкара кирливите ризи на вагонетките. а то при тях чисти ризи няма и тепърва ще става интересно...
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до Germany ( преди 7 години )
    "Ледът се пропуква г-да съдебни заседатели" - както се казваше в една небезизвестна пиеска!Нормално е за полудържавни перачници и де факто адвокатски кантори, като рено и СОЦваген, да се занимават с всичко друго, разбирай далавери всякакви, но не и с реално производство на коли.И накрая хитрата лисана падна в капана! Жалкото е, че баш виновните дюмбели забягват в скъпа и прескъпа пенсия а го отнасят дребните риби. Така стана с оня с рулетката, така сега ще стане и с "френския" арабин ..
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Таката най много да се убили един двама. Ако въобще има нещо вярно.А тук е удар върху всеки човек/кучето ми.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    Франция поиска съд за автомобилния гигант "Рено". Проглокатурата обяви, че компанията е заподозряна, че подобно на "Фолксваген", e фалшифициралa данните за излъчваните вредни емисии от автомобилите.Държавното обвинение представи документите по делото на трима съдии. Те трябва да преценят дали "Рено" официално ще бъдат съдени. От компанията засега не коментират.
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    D[V01D] ( преди 7 години )
    *** драмата. Vw са ми супер противна компания и само броени техни коли ми харесват, обаче това само американци или евреи могат да измислят такъв цирк. 169 години, това е все едно този е канибал-педофил или някакъв национален предател, какъвто се опитват да изкарат Сноудън. Човек още малко ще си помисли, че от американските пикапи само аромат от рози се носи. :D
  • #2
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Auto ( преди 7 години )
    "А шефът на ТАКАТА кога?На Тойота?Хонда?Или там загиналите нямат значение за господата американци..."Ти правиш ли разлика между смърт настъпила в резултат на дефект, недостатъчна надежност на компоненти, и.т.н, т.е нещо, което трудно би било да се предвидо по време на проектирането и производството, и случая на ФВ , където УМИШЛЕННО се е злоупотребявало на различни нива, за да се извлече по-висока печалба! И преди да започнете грачите, че не било така, само да ви напомня, че от ФВ признаха