IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti не крие новата си суперкола

Тестови прототип на Chiron без камуфлаж бе заснет в Италия

Bugatti не крие новата си суперкола

Компанията Bugatti продължава с тестовете на своята нова суперкоа Chiron. Тестови прототип на модела без никакъв камуфлаж този път бе заснет в Италия.
Bugatti не крие новата си суперкола
Автомобилът, който се позиционира като приемник на досегашния Veyron, ще бъде показан по време на автосалона в Женева, съобщава Worldcarfans. Той ще бъде пуснат в ограничен тираж от 500 бройки, всяка с цена 2,1 млн. евро, като ще бъде единственият модел в гамата на марката.

Според информациите Chiron ще бъде по-лек от своя предшественик и ще получи голямо задно антикрило, увеличени въздухозаборници и нова оптика. Дизайнът на машината до голяма степен ще повтаря този на концепта Bugatti Vision Gran Turismo.

Задвижването на колата е поверено на 8,0-литров W16, оборудван с 4 турбини, две от които са електрически. Общата мощност на агрегата ще достигне 1500 к.с., като той ще работи в комбинация със 7-степенна скоростна кутия с два съединителя.

От Bugatti вече съобщиха, че от 0 до 100 км/ч моделът ще ускорява за 2 секунди, а максималната му скорост ще достига 450 км/ч. Така Chiron ще стане най-бързият сериен автомобил на планетата, като агрегатите му ще отговарят на стандарта Euro-6.

Снимка: Worldcarfans
 

Тагове: bugatti chiron
0 от 500