IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #60
    1 rate up comment 7 rate down comment
    fgdfhg ( преди 8 години )
    Znachi yamaha im pravqt sportnite dvigateli a bmw drugite,che tiq kakav avtomobilen lider sa.
  • #59
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до: Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Golf 1.2 TSIе *** ВАГ-фенче. Не се заблуждавайте, че е друг. Снимката не е от телефона му 100%. Всеки може да провери, като е смъкне на компа си и след това и зададе с десен бутон на мишката СВОЙСТВА. Отива после на ДЕТАЙЛИ и вижда какво? ФОТОШОП!!!Елементарно е, но не е за елементарни хора. А за Гоуфаджии още повече не е! Хайде Гойфаджио, следващия път пробвай с друг ник и с други лъжи! Тази е поредната, която е разкрита. Елементарен си!
  • #58
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Golf 1.2 TSI до ( преди 8 години )
    Какво повтаряш като папагал - Снимай това, снимай онова! На теб целия живот ти е фейк, защото повтаряш глупости и не виждаш по-далече от носа си!Хайде, обединете се с форумните разбирачи и ми качете дори една част от Голф 7, която е произведена в Китай! Поне една! После вече може да ми казваш снимай това или онова! Маратонките и дънките не искаш ли да си снимам? Не е голяма работа да си купиш нова кола - напротив, необходимост е! Но човек с 20 годишна кошница да ми обяснява кое как е - молим!
  • #57
    9 rate up comment 1 rate down comment
    до: Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Гоуфарче, хайде сега качи снимка, която не си я нагласял с Фотошоп! Айде молим те дай такава, че ми писна от ***, които се правят на такива, каквито не са! Манипулирана снимка, която не е твоя със сигурност ще е пущаш тук, ама номера ти не върви. Не всички са толкова глупави, като теб! Била от зимата, хахаха. Тези у ваше село може и да вървят, но тук не. Или искаш да кажеш, че не е фотошопирана? Я кажи да или не! Хайде да видим как пак те хванахме в лъжа ВАГ-иналче! Отговори!
  • #56
    3 rate up comment 1 rate down comment
    do golfa ( преди 8 години )
    повтарям :ха сега отвори тази статия на телефона, сложи го до таблото да се вижда и качи пак снимката. ако не го направиш значи си фейк!и аз мога да ти кача табло и резервна гума на 100 коли *** тва нищо не доказва!
  • #55
    9 rate up comment 1 rate down comment
    ДО Наблюдателния ( преди 8 години )
    "Тапицерията на седалките изглежда като едни калъфи за седалки, които бяха на промоция в Лидл преди месец!"Викаш друго е мдернистични фешън дизайн на Гоуф с каренцата на седалките, като родопска черга! :))
  • #54
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Аз пък казвам че до 2017 година трява да се пусне телепортирането. "Там е работата че автомобилите с ниски реални емисии са невъзможни колкото телепортирането, но само за определени компании. Хибридите на Тойота и Хонда с ниски реални емисии са отдавна на пазара, а технологията им се е доказала като надеждна и печеливша. Това че глупавите вагонетки са инвестирали само в канцерогенни технологии си е лично техен проблем и не виждам защо масовия европеец е длъжен да им диша канцерогенните сажди.
  • #53
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Майстора с Пасата ( преди 8 години )
    Добър е като дизайн Ауриса, изгледах един клип, в който го представят! Смятам че е крачка напред спрямо предходния модел, поне що се отнася до дизайна! Желая успех на Тойота, въпреки, че не карам такъв автомобил!
  • #52
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Golf 1.2 TSI до ( преди 8 години )
    Снимката е снимана през февруари! Не виждаш ли, че е 5 градуса, това е просто една от снимките ми на телефона, която приложих!Както казах - снимка за снимка! Качваш таблото на "новия ти Аурис" и после ако искаш ще ти снимам и резервната гума под кората!Мога да ти приложа още снимки - на интериора, на летните и зимните гуми с джанти, на жабката, на подлакътника! Какъв е смисъла? Поисках някой да качи част от Golf 7, на която пише Made in China! Никой не качи такава! Само си губим времето!
  • #51
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Естет ( преди 8 години )
    Хайде не минавайте с това "феновете на ВАГ се държат агресивно и пишат под всяка статия за Тойота"!Виж статията за логото на Фолксваген от вчера! То не бяха подигравки към немските автомобили, то не бяха глупости!Нормално е някои хора да се афектират!А истината се вижда на пътищата - след като има толкова Фолксвагени, които се движат по нашите допотопни пътища, значи не са толкова лош производител! Никой не твърди, че са Ферари или Ролс Ройс! Просто са добър вариант за автомобил!