IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #70
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Прочети предния ми пост! Прочети го три пъти! Не ме интересува нито Тойота, нито Фолксваген!Дошовци и вагени - престанете да спамите и да разваляте статиите! Тойота и Фолксваген са чудесни автомобили, но феновете им сте болни хора! На черното казвате бяло, на бялото черно! Има по-добри автомобили и от Тойота, и от Фолксваген, това са масови автомобили, а не най-добрите такива! Проумейте го и стига сте разваляли сайта с глупавите си спорове!Живейте си живота извън Интернет! И бъдете здрави!
  • #69
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до: Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Ето видя ли сега, кой е трола за който говориш. Доказах ти, че си самия ти. ти дори сам си признаваш. Какво има повече да говорим. Няма статия на Тойота или японски автомобил под която ти да не генерираш повечето коментари. Между другото и Пежо 307 нямаш, но това е друга тема...
  • #68
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до: Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Вместо да се правиш на мотика да беше сложил друга снимка или да беше направил нова и да затвориш устата на другите. Е да де ама как да стане, като лъжеш. Доказа го за пореден път. Дори наглостта ти е станала толкова голяма, че този път дори не се покриваш, а продължаваш да се правиш на бит и ?бан п?дераст.
  • #67
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Приятел, нямам Голф, имам Пежо 307, струващо 5 бона! Просто ми е писнало всеки ден да чета под статиите глупави заяждания на Тойота и Фолксваген фенове! Под всяка статия, всеки ден! Реших да си направя експеримент и да ги провокирам, снимката я взех от клип в Youtube! За няма и два часа виждаш ли колко безсмислени коментара има под статията? Явно има Тойота и Фолксваген фенове, които живеят във форума! Това не е нормално! Ако някой се е засегнал, да ме извини! Живейте си живота, пичове!
  • #66
    3 rate up comment 3 rate down comment
    inniskilling ( преди 8 години )
    Приятел, сигурно е твоя е снимката щом казваш, но защо си на 6000 оборота при 90 км/ч? На коя предавка? 2ра, 3та? Не се заяждам.
  • #65
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Жоро ( преди 8 години )
    Онзи профан с Лексуса за 4 бона пише от 5-6 ника, спори със себе си, обвинява се в лъжи и след това сам си отговаря!Шизофренията е лошо нещо!
  • #64
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Край, разкри ме!Съседът има такъв Голф, заплаших го с дрянова пръчка и той ме повози, та успях да го снимам!Изрязах снимката на Photoshop, защото се виждаше къщата в Столипиново, с която живея, но понеже сега се уча да работя с тази програма, не знаех откъде да махна тези данни и ти ме разкри!Поздравявам те! Сигурен съм, че работиш за над 2000 левова заплата и едвам намираш време да висиш по цял ден в този форум! :)
  • #63
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до: Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Очевидно е че ТРОЛА си ти умнико. Аз не си изкарвам парите с ФОТОШОП и не качвам сномки обработени с тази програма, за да докажа нещо, а ти го правиш, нали! Хайде направи опит без ФОТОШОП! Не можеш, нали! Трябва ти време да отидеш да снимаш НЕ ТВОЯТА КОЛА. Между другото поредната ти лъжа е че си изкарваш парите с ФОТОШОП. Ако разбираше от тази програма има начин да нагласиш свойствата на снимката, но ти не го можеш. Казах ти, че си елементарна куха лейка. Номерата ти само сред свои минават.
  • #62
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Ники Петров ( преди 8 години )
    Тук всички сте милионери и академици, а всъщност сте бездарници, които си губят времето, спорейки за глупости!И Ауриса е хубав, и Голфа е хубав!А вие няма да си купите нито едното от двете, защото не можете!
  • #61
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Браво бе, специалист!А че съм синхронизирал снимките от телефона ми на компютъра не се ли сещаш!Как се ъплоудва снимка от Png формат, снимана с камерафон в сайт за безплатен хостинг на снимки?Аз с Photoshop си изкарвам парите, не съм форумен *** като тебе!