IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #10
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Малкия Мук ( преди 8 години )
    БГ "специалистите" пак се размучаха нещо. Абе пичове, никой не ви задължава да харесвате и да купувате Тойота. Не разбирам защо е необходимо непрекъснато да оплювате някоя от многобройните марки.
  • #9
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам. В този клас иам по-добри модели. Тук не е силата на Тойота, кърпена работа. Сякаш е правена колкото да се каже, че имат кола в този сегмент.
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Auris 2.2 177 коня в Германия...!!!! Я дай линк да видим къде се продава такова животно. Проверих сайта на Тойота Германия. Нали се сещаш, че няма такъв филм! Ти си елементарен лъжец!
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Проверете в mobile.de ЛАНД КРУЗЕР колко се обезценява спярмо Туарег. Трагедия! Две на цената на една.
  • #6
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти пък, били изостанали! Тойота поне от 15 години изпуснаха надпреаварата. Държат се на върха заради продажби на еднодневки в Третия свят. В Европа продажбите им са колкото на Хюндай. От няколко години са на кантар с тях.
  • #5
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Saxon ( преди 8 години )
    За германците и дума не може да става да ги стигнат. Голф с 1.6 дизел харчи 3.6/100, вярно с по-малка мощност 105 к.с.и въртящ момент 250 Нм. Но дори на корейците е по-добър дизела. Техния 1.6 на i30 е със 136 к.с. с 280 Нм. 1500- 3000 об/мин. и харчи 4.0/100 и е вече в продажба. Тойота, пак изостанахте.
  • #4
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "А да не говорим , че поне на БГ пазара, по мои впечатления тойотите най-много губят стойност." - явно хал хабер си нямаш от пазара наколи щото Тойота ЛЕНД КРУЗЕР държи най-висока цена на старо от всички коли. или май се правиш на ударен щото си дилъра на вагени?
  • #3
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите."- 1.8 малко ли ти е бе ***?!?!"Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW" - за БМВ е ОК, ама за тойота бил слаб двигателя?!?! аре бегай бе йерославе
  • #2
    11 rate up comment 15 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    Сега след малко да си допият кафето драскачите от ТМ ауто и ще ти обяснят на дълго и широко за "високотехнологичните" предимства на автомобила и как всъщност 112 коня отговарят на 400 немски такива ...
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хибрида не го ща, щото ще ми откраднат батериите!