IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #20
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой къде е в технологично отношение? Auris - 116 коня, 4.7/100Голф - 85 коня, 4.9/100Канцерогенниците ги изключваме, че тях ще ги забраняват скоро. И като се вземе предвид че вурстовете доказано завишават разхода с 30%, докато японците - 15... Работата става направо трагикомична.
  • #19
    4 rate up comment 14 rate down comment
    до rocco ( преди 8 години )
    С тази разлика, че в "цял свят" се продават Тойоти, произведени от цивилизовани хора в уредени държави, за разлика от сглобените от *** в Адапазаръ Тойотки, с които японците си мислят че ще излъжат интелигентните европейци!В Европа когато са правили автомобили, в Япония и Корея са карали триколки, направени от бамбук!Няма автомобил, произведен в Турция, който да е толкова добър, като оригинала! И не само при Тойота - Мерцедес, БМВ, Рено и т.н. също имат нетипични за марките си дефекти!
  • #18
    7 rate up comment 12 rate down comment
    до Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Истината, бедни ми приятелю, е че Тойота до момента използваха калпави дизели на Дайхацу в моделите си, които бяха много проблемни и в голяма степен неремонтнопригодни! По тази причина и използват някакъв смешен агрегат на БМВ, който пак е по-добър от цялата им инженерна мисъл!
  • #17
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    4.7 l/100 km бензин срещу 4.1/100 дизел? Като се вземе предвид че литър дизел съдържа 15% повече енергия, излиза че бензиновия мотор на Тойота е с по-високо КПД от дизела на БМВ! Ето това е новината тук! Браво, Тойота!
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Роудрънарите лаят, кервана си върви!
  • #15
    15 rate up comment 1 rate down comment
    rocco ( преди 8 години )
    Дам, за разлика от нас, хората произвеждат и продават в цял свят. А ние седим и злобеем по форумите...Номер едно сме в намирането на "кусури"...
  • #14
    4 rate up comment 14 rate down comment
    до rocco ( преди 8 години )
    Ами явно в Турция има по-добри специалисти в автомобилостроенето, от тази Тойотка отвсякъде си лъхана турски кич!
  • #13
    18 rate up comment 2 rate down comment
    rocco ( преди 8 години )
    Не разбирам, как при положение че имаме толкова много специалисти в автомобилостроенето и дизайна, как още не можем да произведеме коли. Само тези хора под тази статия са достатъчни да движат проектантския отдел...
  • #12
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Наблюдател ( преди 8 години )
    Тапицерията на седалките изглежда като едни калъфи за седалки, които бяха на промоция в Лидл преди месец!
  • #11
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Адмирала ( преди 8 години )
    Колко трябва да си негоден в дизайнерско отношение, за да направиш толкова грозен автомобил, при положение, че знаеш как изглеждат Голф/Астра/Фокус/i30/Мазда3?!Отделен е въпроса, че този дизел на БМВ сигурно е някакъв майтап отпреди 15 години...