IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #90
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Йбрахим Тътърлъ ( преди 8 години )
    Нови мотори при трошльота ? ? ТОВА е равно само на ЕДНО. Многомилионни СЕРВИЗНИ акции по целия свят. Те старите немогат си опраят нови ми пуснали. Пред сервизите им ще има километрични опашки като на влизане в софия след великден
  • #89
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Лютфи Филионамазан ( преди 8 години )
    най накрая влезнаха в турбо зоната. Интересно е пъпчивите пубери защитници на трошльота какво ще кажат за старите *** дето защитаваха
  • #88
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Приятел, нямам Голф, имам Пежо 307, струващо 5 бона! Приятел,аз пък да те информирам,че Пежо 307 за 5 бона не съществува! 2-3 хил.лева да, но 5 бона за тази трошка 307 никой не е давал и не дава.
  • #87
    4 rate up comment 3 rate down comment
    4449 ( преди 8 години )
    Дошка, по-смешен от тебе няма! Дори и Пежото е по-добра кола от недвижимото ти имущество - отдавна бракувания Сивик!
  • #86
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Я гледай ти.Оня с ник Голф1.2ГТИ имал Пежо 307, а това кой е?Много просто - смешника който се пишеше. АЗ
  • #85
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГон,то и книжките не карат кола, но трябва да имаш. Ти сигурно нямаш или си с купена! Пък и у ваше село кой ще ти иска, като всички сте рода и всеки ти знае Гоуфа. Викаш патентите са нищо, нали! Те кола не правят. Май по същия *** начин разсъждават и немските производители и тъпчат на едно място развивайки дизела.
  • #84
    4 rate up comment 10 rate down comment
    до Анонимен ( преди 8 години )
    Патенти коли не правят и патенти коли не карат!И Нокия има най-много патенти, но в момента държат между 3 и 5 % от световния пазар!
  • #83
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Голфът е най-добрата кола за всички времена. Другите се опитват да ги догонват, но той все повече дърпа пред тях.
  • #82
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Toyota е лидер по патенти с 4338 изобретения през 2014 г. По отношение на брой патенти, Toyota водят в автомобилният сектор, следвани от Hyundai, Bosch и Denso.Къде са "иновативните" вагонетки се пита? Те тракат с канцерогенниците си и водят по пропагандни партенки.
  • #81
    4 rate up comment 9 rate down comment
    445 до Анонимен ( преди 8 години )
    Ако Голфа е ненадежден, то какви са тези автомобили от 1,2,3,4,5,6 и 7 версия, които се движат по пътищата на България? Амфибии?