IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.
Toyota разкри двигателите на обновения Auris
Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #80
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Карал съм 1,4 д4д 90 к.с. 2-рото поколение Аурис. Не е нещо кой знае какво, но става. за цената си е ок. Надеждност съм чувал, че имали добра, но преки впечатления нямам. Карал съм го няколко стотин км. само градско и извънградско. Разхода беше доста дибър. Средно около 4-4,5. Мисля, че на този модел най ще му ходи хибридната версия. Погледнах цените и те са сходни с дизеловите. Бих заложил на хибрид ако трябваше да купувам.
  • #79
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно казано. Правено сякаш да отбие номера. Да кажат, че имат там някакъв модел в този клас.
  • #78
    8 rate up comment 0 rate down comment
    do Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    RRE S3 - това ти ли си бе мишок сладък ;)
  • #77
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Странно или не - моделите на Тойота и Лексус предизвикват най-голям интерес. Така е и с продажбите им. Аурисът е просто прекрасен - и като двигатели,и като уникален спортен дизайн. Според мен е най-доброто в този клас - със сигурност най-здравото и удобно за управление.Другите модели в този клас,които ми харесват са Хонда Сивик, Мазда3 и Хюндай и30,също и Киа сийд. Пежо 308 също е много красиво и стилно. Голф 7 според мен е най-добрия голф,но все пак голф-тоест табуретка на минимума и ненадеждна
  • #76
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Безпристрастен ( преди 8 години )
    От Тойота направиха Аурис, за да не бие на очи колко по-малко продават от Голф!В сила е и обратното - Фолксваген правеха ту Джета, ту Венто, ту Бора, за да не бие на очи колко повече Короли се продават! Различните производители имат различни добри модели, тук кралят е Голф, а при седаните е Корола! Винаги е било така! Кралят продава най-много останалите крадат от неговия дял!
  • #75
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Ханс ( преди 8 години )
    Параноидният шизофреник Дошо пише от 10 ника, а след това обвинява хората в лъжи!Вчера нали пак Дошо написа толкова коментари за Тойота в статията за логото на VW!Дошка, върви на училище или най-накрая се хвани на работа!Такава Тойота няма да си купиш, не я защитавай, Сивика ти е на светлинни години от новите автомобили!
  • #74
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до: Golf 1.2 TSI ( преди 8 години )
    Чета поста ти със снимката и това е достатъчно, за да се рабере кой си и какво представляваш. Всеки твой пост бъка от лъжи. Пущаш снимки и те разкриват. Винаги те разкриват, защото си изключително елементарен. Другите колеги те помолиха за снимки, аз те помолих, но ти продължи да се правиш на мотика. Сега пак продължаваш. Поне си призна лъжата. Едната де, която няма как да отречеш. Гледам си продължил с другите никове. Давай, ти си!Имаш време до понеделник да напишеш още 150 коментара с др.имена
  • #73
    3 rate up comment 4 rate down comment
    хеч ( преди 8 години )
    а хетчбека изглежда като в далечина голф7 натиснат по средата
  • #72
    3 rate up comment 6 rate down comment
    КОМБИ ( преди 8 години )
    комбито е отврат, на първата снимка изглежда сякаш гледаш филм 4:3 но си го разпънал на телевизор 16:9
  • #71
    4 rate up comment 7 rate down comment
    ауууууу ( преди 8 години )
    ГРОЗНООООО