IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-надеждните двигатели

Hyundai изпревари победителя от последните 2 години Toyota

Американци избраха най-надеждните двигатели

Американската компания CarMD, която се занимава с диагностика на автомобилното оборудване, публикува годишния си рейтинг на марките и моделите с най-надеждни двигатели. Победител се оказа Hyundai, който изпревари победителя от последните 2 години Toyota.

Американци избараха най-надеждните двигатели
Класацията е основана на така наречения „индекс на автомобилното здраве” (Vehicle Health Index), който се счита от CarMD за начин на сравнение на надеждността на моторите. В него се взимат под внимание сложността на техните повреди и разходите за отстраняването им. Специалистите са изследвали повече от 151 000 случаи на ремонти от началото на октомври 2012 г. до края на септември 2013 г. Най-малки се оказали разходите за поправка на двигателите на General Motors, а най-скъпи – на Toyota.

Топ 10 на компаниите
Американци избраха най-надеждните двигатели
Освен това експертите са определили и най-надеждните модели. 73 % от машините в първата стотица се оказват представители на компании от първите 5 на общия рейтинг на производителите. Най-много представители има Ford – 22 от 100, но пък 9 от първите 10 места са на японски модели.

Топ 10 на моделите
Американци избраха най-надеждните двигатели
Избрани са и победителите в отделните класове, като тук отново най-добър резултат показват японските автомобили. Само в категорията „премиален седан” първото място е за представител на американски производител.

Най-надеждине по категории
Американци избраха най-надеждните двигатели
През октомври друга американска компания - Consumer Reports,също публикува своя рейтинг на надеждността на автомобилните марки. Лидери се оказаха Lexus и Toyota. Освен японски компании в първата десетка влязоха още американската GMC, шведската Volvo и немската Audi.

Снимка: Hyundai

 

0 от 500
  • #38
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Кодошо ( преди 10 години )
    Доше ква стана тая - хуйдай правел по-надежни моторчета от сенокосачките на хонда!И цели класи по-добри - хуйдай на 1-во, а хондата чааак на 5-то място!! Е да де то за теб е все тая - хуйда-хонда, къде е разликата: все са оризари, нали? Ха ха ха!
  • #37
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво говорите пък вие за 2рата световна бре... Това там няма нищо общо със сегашното положение. Товага Германия е най-технологичната държава в Европа, но както се видя американците след влизането им във войнта за няколко години ги настигнаха, та и задминаха. Само трябва да знаеш GERMANY, че повечето учени по това време в Германия са ЕВРЕЙ ! Хитлер използва Еврей и други учени на който им дава поле за изява и разработки, а не защото немците са най-умните и технологични на света. Четете 1во ...
  • #36
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Germany сам си пишеш.. избиваш си комплексите в монолог. Какво да направим, че немските ги няма никъде в класациите за качество ? Само в негативните. Кой ти е виновен сега... стига избива тия комплекси трай се дето се вика да не се размирисва толкова. То бива на черното да казваш бяло ама ... То една класация няма по надеждност и безпроблемност където немските да са първенци.. еми би трябвало да ти светне вече, че японското е по-качествено...
  • #35
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    са па хитлер-почваи 1-лечение и 2-обучение да не пишеш за дизелови немски танкове...и други простотии.
  • #34
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Разбирам, велики са немците, само едно им се опира - да направят надеждна техника. Когато обаче и това усвоят, направо идва новия Хитлер и завладяват вселената са половин час. Ха-ха!
  • #33
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    е чичо ти щом си видял това обяснява старческото ти слабоумие.*** кажи че си дедо...
  • #32
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    като немците са некадърни отде пари.и руските76 мм на т-34 поразяват немски танк само отстрани от 100 метра о отзад.*** никои не ги пуска.затова чичо да те светнем слагали коктеили *** на обучени кучета и по танка.и те не са се правили на камикадзета.по късно има вече т-34-85 с 85 мм оръдие което подобрява леко работата.но наи ефективно си остава немското88мм-во.чичо.а в момента м1а1 абрамс е с немско оръдие...
  • #31
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Да бе, видяхме как ги опукаха.. Затова сега живеем в четвъртия райх и всичките технологии са измислени от немци. Вервай си, илюзиите са безплатни.
  • #30
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    чичо,ти мания да се излагаш ли имаш.немските танкове со СОМО бензинови.т-34 е с дизел и то първия алуминиев в света.500к.с.чичо.а срещу германия воюват америка с шърман и русия с 34-ки.и двете немците ги пукат като балони *** правят повече щото сумарно са 400 милиона срещу 40.чичо.
  • #29
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Същото е и сега - много са технологиачни, всички все от тях копират, обаче мрънкат на ЕС да отложи затягането на стандартите за емисии, че не могат да ги покрият, пък японците ги покриват без проблеми. Иначе са голяма работа на приказки, ама като се опре до факти и нещата се променят. Но за празнократунестите им фенчета фактите нямат значени, важни са пропагандните дитирамби. Нали така, Герману?