IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-надеждните двигатели

Hyundai изпревари победителя от последните 2 години Toyota

Американци избраха най-надеждните двигатели

Американската компания CarMD, която се занимава с диагностика на автомобилното оборудване, публикува годишния си рейтинг на марките и моделите с най-надеждни двигатели. Победител се оказа Hyundai, който изпревари победителя от последните 2 години Toyota.

Американци избараха най-надеждните двигатели
Класацията е основана на така наречения „индекс на автомобилното здраве” (Vehicle Health Index), който се счита от CarMD за начин на сравнение на надеждността на моторите. В него се взимат под внимание сложността на техните повреди и разходите за отстраняването им. Специалистите са изследвали повече от 151 000 случаи на ремонти от началото на октомври 2012 г. до края на септември 2013 г. Най-малки се оказали разходите за поправка на двигателите на General Motors, а най-скъпи – на Toyota.

Топ 10 на компаниите
Американци избраха най-надеждните двигатели
Освен това експертите са определили и най-надеждните модели. 73 % от машините в първата стотица се оказват представители на компании от първите 5 на общия рейтинг на производителите. Най-много представители има Ford – 22 от 100, но пък 9 от първите 10 места са на японски модели.

Топ 10 на моделите
Американци избраха най-надеждните двигатели
Избрани са и победителите в отделните класове, като тук отново най-добър резултат показват японските автомобили. Само в категорията „премиален седан” първото място е за представител на американски производител.

Най-надеждине по категории
Американци избраха най-надеждните двигатели
През октомври друга американска компания - Consumer Reports,също публикува своя рейтинг на надеждността на автомобилните марки. Лидери се оказаха Lexus и Toyota. Освен японски компании в първата десетка влязоха още американската GMC, шведската Volvo и немската Audi.

Снимка: Hyundai

 

0 от 500
  • #68
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ти пък откога си чувал за Япония бе селянин ***,сега ще ти обясня.В Япония с години да караш по пътищата не може да видиш Европейски дарак.Единствено от време на време хората спрели на светофара се обръщат вкупом от невъобразим шум и пушек и виждат до тях спраля някаква Европейска ***.Попитай и някой друг който е ходил там ще ти каже същото.
  • #67
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Лексус е най-евтината премиум марка както в САЩ така и в Европа и въпреки по-ниските си цени и по-голяма гаранция никой не ще да ги купува. Дори в Япония, където Мерцедес е с почти двойно по-висока цена от моделите на Лексус пак пердаши про продажби лустросаната Тойота като мече у довар.
  • #66
    11 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Respekt pred iaponskoto avtomobilno prevazhodstvo nad germanskite imitatori muhahahahahahaha
  • #65
    16 rate up comment 2 rate down comment
    кики ( преди 10 години )
    Абе те хората са разбрали кое е здраво и издръжливо,а вие тука си чешете езиците. Там карат много,разстоянията са големи, и са видяли кое ги оставя на пътя и кое не.
  • #64
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Лексус в Япония се продава на цени 50% по-високи от тези на ширпотребния Мерцедес. В различни класове са просто, Мерцедес е по-скоро в каса на по-скъпите модели на Тойота.И въпреки това Лексус "изостава", ама не съвсем, т.е. може да се случи някой месец когато Мерцедес пуснат намаленията, но тенденция не е.
  • #63
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Germany като нямаш факти почваш да си фантазираш а ? Само може да си мечтаеш за японски премиум и те е яд, толкова, че си личи през монитора. Жалко е ама какво да правиш като си си такъв.
  • #62
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Защото Лексус не прави черупки като А, и семейните полу-миниванове В и R клас, не прави и опоскани колички с малки моторчета
  • #61
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мерцедес бият по продажби лексус в Япония а Вие сте тръгнали да ми говорите за лексус.Защо тогава японците не си го купуват като е много хубав и хай-тек?
  • #60
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Е кое точно им е премиалното на немските "премиуми"? Това че всеки месец са в сервиза ли? Или това че са изостанали технологично и баба Меркел трябва да се излага пред света да кара ЕС да отмени по-новите стандарти за емисии че "високотехнологичните" бълващи сажди немски премиуми немат шанс да ги покрият? Карикатура пълна. Но най ме кефят зомбираните маймунки като Герману, дето пак си повтарят колко били велики немците и как всичко били изобретили.. ха-ха!
  • #59
    14 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 10 години )
    Tova,4e Toyota i Lexus vinagi sa nomer 1 nie tova mnogo dobre go znaeme,no v zada4ata se pita koga pone edin nemski drungel shte se poyavi v deseticata?