IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-надеждните двигатели

Hyundai изпревари победителя от последните 2 години Toyota

Американци избраха най-надеждните двигатели

Американската компания CarMD, която се занимава с диагностика на автомобилното оборудване, публикува годишния си рейтинг на марките и моделите с най-надеждни двигатели. Победител се оказа Hyundai, който изпревари победителя от последните 2 години Toyota.

Американци избараха най-надеждните двигатели
Класацията е основана на така наречения „индекс на автомобилното здраве” (Vehicle Health Index), който се счита от CarMD за начин на сравнение на надеждността на моторите. В него се взимат под внимание сложността на техните повреди и разходите за отстраняването им. Специалистите са изследвали повече от 151 000 случаи на ремонти от началото на октомври 2012 г. до края на септември 2013 г. Най-малки се оказали разходите за поправка на двигателите на General Motors, а най-скъпи – на Toyota.

Топ 10 на компаниите
Американци избраха най-надеждните двигатели
Освен това експертите са определили и най-надеждните модели. 73 % от машините в първата стотица се оказват представители на компании от първите 5 на общия рейтинг на производителите. Най-много представители има Ford – 22 от 100, но пък 9 от първите 10 места са на японски модели.

Топ 10 на моделите
Американци избраха най-надеждните двигатели
Избрани са и победителите в отделните класове, като тук отново най-добър резултат показват японските автомобили. Само в категорията „премиален седан” първото място е за представител на американски производител.

Най-надеждине по категории
Американци избраха най-надеждните двигатели
През октомври друга американска компания - Consumer Reports,също публикува своя рейтинг на надеждността на автомобилните марки. Лидери се оказаха Lexus и Toyota. Освен японски компании в първата десетка влязоха още американската GMC, шведската Volvo и немската Audi.

Снимка: Hyundai

 

0 от 500
  • #58
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    интересно, доста модели, които имат много общо с рено се забелязват
  • #57
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "в категорията премиален седан първото място е за представител на американски производител."Buick Lacrosse......Дето твърдяхте, че Опел били на едно ниво с Бюик, четете ли бе невежи?
  • #56
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А бе ако имате пари купувайте каквто ви душа иска и стига сте обяснявали кое било по-хубаво и кое не става. Всеки сам да си преценява за какво да си харчи парите. Аман от спамаджии.
  • #55
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Germany ти си *** братче нямаш спасени. кога си се качвал в Аглока? Или хубав мощен лексус ? Аглоката SUV-овете им най-слабия двигател е 3.5 литров с 290 коня ??? какви простотии ми говориш бе? Lexus ls600h хибрид с 450 коня 5 сек до 100 и разход 2 пъти по-нисък от цитираните от теб щайги. Спортни модели като LFA, GTR, хибрид m35h от инфинити .. изобщо на светлинни години пред немските кошници, който прехвалени АМГ версии са с огромни двигатели и турбини, хачещи по 30-40/100 когато ги караш леко
  • #54
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    смешно е да се противопоставяте на немската мощ,ще ви смаже като амг лексус или като бмв аглока,или като ауди -инфинити.с лекота.щото тия имат по-яка моделна гама,хубав дизаин,лукс,спортни версии-амг,рс,м дето вие си нямате.и всички правят туннинг на немски машини.щото в това има пари.кво да и тунинговаш на аглока...тя е толко сбъркана.затова лекари,адвокати,политици,бизнесмени,и въобще богатите карат немски премиум.щото не са прости като...сещаите се.
  • #53
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    а сега,колко е тъжно че сте стигнали до японска тояга и понеже така се е случило ,вместо да изкарате някои лев се навивате че всъщнос вашият е по.мъдрия избор.погледнете реалноста,изкараите пари,купете истинска немска машина и си отпуснете душата.нека избора не е мъдър.нека е за удоволствие.
  • #52
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    колите деца-анонимния там от германия,марш в коридора да се срамуваш-се правят в германско.единствения премиум на тая планета са мерцедес,бмв,ауди.рано или късно-а някои никога-като съберете парички ще си купите старо ауди и ще откриете колко е хубаво да не си за подигравка.
  • #51
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    "П*тьо, когато германците направят двигатели с потенциала и качествата на RB и 2JZ,тогава си отваряй миризливата устичка. "-леле,ти явно си злобния анонимен дето харесва японско пък слугува на немци и го е яд че е жив.не че японското става.просто немците те гърчат и си навит на сичко само не немско.бачкаи там като немаш мозък да правиш пари тука.*** не злобеи от 2500км.
  • #50
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 10 години )
    Едно доказателство, че Хюндай и Киа изпреварват Вагенщайн групата по-развитие!
  • #49
    9 rate up comment 2 rate down comment
    дизеларките ( преди 10 години )
    стига тъпотии ве дизели евтино ама да е ново като отидете на сервиза майсторите дето ми викаше абе като го видиш двигателя всичко черно сажди как се мия после ами няма измиване и винаги им взимам поне 30 на сто повече...айде и да нее студено щото нафтата умира..алпийска нафта а ГЛУПОСТИ замръзва още на минус 14 градуса