IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 5 милиона хибрида от Toyota

Компанията пуска нови 18 хибридни модела през следващите 2 години

Над 5 милиона хибрида от Toyota

Над 5 милиона хибрида от Toyota
Трите поколения на най-популярната хибридна кола в света - Prius. Снимка: Toyota

5.125 млн. хибридни коли на Toyota Motor Corporation са реализирани на пазара от 1997 година, когато японската компания пусна първото поколение на Prius. Това съобщават от японската централа на Toyota, като уточняват, че тези возила са спестили на планетата 34 милиона тона вредни СО2 емисии и около 12 млн. килолитра бензин.

"С първото поколение Prius искахме да създадем автомобил на 21 век и да отговорим на проблемите с опазването на околната среда. Иновацията беше трудна и скъпа, но успехът, който реализират хибридите на пазара, е дори отвъд нашите очаквания", каза Такеши Учиямада, заместник-председател на Toyota.

Вдъхновени от този успех японците готвят 18 нови модела с хибридно задвижване. Те ще се появят на пазара последователно до края на 2015 година. Освен това ще бъде разширен и списъкът с държави, в които Toyota Motor Corporation продава хибридни коли. В момента това са 80 страни и региони.

Настоящата моделна гама на японската автомобилна компания включва 19 различни хибридни модела, както и един plug-in хибрид (може да се зарежда и от електрическата мрежа). През миналата година хибридните коли са представлявали 14% от глобалните продажби на TMC. В САЩ около 60% от всички реализирани на пазара хибриди за изминалата година са с емблемите на Toyota и Lexus.

0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Люси Веспасиянова ( преди 11 години )
    на никому не е нужно като пътува да влачи 1 тон батерии по баирите, особено с 1.5 литров агрегат. Жалка история са Тойота
  • #8
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Каролина Авещанова ( преди 11 години )
    Хибрида е безсмислена технология ! особено извън града. Съвременния дизел има несравнимо по добра динамика и икономия, затова и хибрида е обречен Тойтоа инвестираха твърде много в това, и изостанаха много от конвенционалните модерни двигатели дизел и бензин с турбо компресори.
  • #7
    21 rate up comment 7 rate down comment
    до:Жобим,Корнелия... ( преди 11 години )
    Няма толкова *** човек като теб! Няма такава злоба! Тези хора от Тойота създават постоянно нови и уникални неща, а ти какво си създал?
  • #6
    23 rate up comment 8 rate down comment
    тинтири минтири ( преди 11 години )
    Сега, нека да разгледаме пазарните принципи. АКО една стока не струва, НЯМА да се купува. Тойота е производител номер едно от доста години/или е в топ три от "n" на брой години/. Нали разбирате, че трябва или да има невероятно глупави хора... години наред или качествен продукт. Това на първо място ! Друг е въпроса с дълбоките комплекси на нашият народ/не, че трябва да ги имаме...нарочно ни ги насаждат/ и това че е важно да е BMW,MB или AUDI, независимо, че е забравило кога е било автомобил.
  • #5
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А защо не публикуват как са продажбите в последните 5 години,за да се види,че дори в Япония след годишен пик от около 340 000 хибрида ,след свършването на ДЪРЖАВНИТЕ боноси при покупката им спадът е катастрофален!А дори в Калифорния продажбите през 2011 и2012 г, са с около 30% по-ниски от тези преди около 4 години.А за другите "математици" във форума - това прави по-малко от 290 000 автомобила годишно по целия голям свят.При това с намаляващи продажби,но с отварящи се аербеци и самоускоряващи се
  • #4
    20 rate up comment 8 rate down comment
    мъка мъка ( преди 11 години )
    Спри се бе, няма нужда да пишеш 1000 коментара, за да ни стане ясно, че коефициентът ти на интелигентност е далеч от трицифрените стойности...
  • #3
    10 rate up comment 26 rate down comment
    Жобим ( преди 11 години )
    Тойота ли ? ? ааа не мерси ! нямам време за сервизни акции всяка седмица
  • #2
    12 rate up comment 27 rate down comment
    Корнелия Ниновна ( преди 11 години )
    5 милиона собственика, чакат отчаяно пред сервизите !
  • #1
    12 rate up comment 25 rate down comment
    Ky-A ( преди 11 години )
    5 милиона СЕРВИЗНИ АКЦИИ !