IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 5 милиона хибрида от Toyota

Компанията пуска нови 18 хибридни модела през следващите 2 години

Над 5 милиона хибрида от Toyota

Над 5 милиона хибрида от Toyota
Трите поколения на най-популярната хибридна кола в света - Prius. Снимка: Toyota

5.125 млн. хибридни коли на Toyota Motor Corporation са реализирани на пазара от 1997 година, когато японската компания пусна първото поколение на Prius. Това съобщават от японската централа на Toyota, като уточняват, че тези возила са спестили на планетата 34 милиона тона вредни СО2 емисии и около 12 млн. килолитра бензин.

"С първото поколение Prius искахме да създадем автомобил на 21 век и да отговорим на проблемите с опазването на околната среда. Иновацията беше трудна и скъпа, но успехът, който реализират хибридите на пазара, е дори отвъд нашите очаквания", каза Такеши Учиямада, заместник-председател на Toyota.

Вдъхновени от този успех японците готвят 18 нови модела с хибридно задвижване. Те ще се появят на пазара последователно до края на 2015 година. Освен това ще бъде разширен и списъкът с държави, в които Toyota Motor Corporation продава хибридни коли. В момента това са 80 страни и региони.

Настоящата моделна гама на японската автомобилна компания включва 19 различни хибридни модела, както и един plug-in хибрид (може да се зарежда и от електрическата мрежа). През миналата година хибридните коли са представлявали 14% от глобалните продажби на TMC. В САЩ около 60% от всички реализирани на пазара хибриди за изминалата година са с емблемите на Toyota и Lexus.

0 от 500
  • #19
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Безнадежно изостаналита гестаповци и техните селски *** клиенти кръв пикаявт.
  • #18
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Над 5 000 000 ВАГОВЕ,ще отидат за скрап.
  • #17
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Хибридният ( преди 11 години )
    Абе като дизелите са толкова по-добри от хибридите, тия немците що инвестират милиарди да ги разработват? Не знаех че са толкова глупави, ха-ха-ха! Не е истина кполко празни тикви дават "експертни" мнения в тоя сайт.
  • #16
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "В САЩ около 60% от всички реализирани на пазара хибриди за изминалата година са с емблемите на Toyota и Lexus."Ето това се нарича тотална технологична доминация!
  • #15
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде, ВАГончетата ще разбият кочинката от злоба по поредната добра новина от Тойота. Що така бе комплексарчета? Момченца, пърпорещите дизелчета още щяха да тракат на помпа/дюза ако не беше Тойота да направи сериен комън рейл.
  • #14
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    NQIAKOI 4el li e klasacia za nai skapa kola za poddrajka ! No1 e LEXUS LS600H
  • #13
    19 rate up comment 5 rate down comment
    тинтири минтири ( преди 11 години )
    Трето... повечето тук имат автомобили на стойност не повече от 10 000 лв. Така, че нека разсъждаваме малко по обективно. Не ме разбирайте погрешно. Много харесвам и Ауди,Мерцедес и БМВ, но да казваш на черното бяло, ей така...за да става лаф, и се струва малко странно :) А иначе, ако някой смята, че от автомобилните компании ни "броят като живи" с нашите 20-30 хиляди продажби годишно общо, се заблуждава доста. Все пак пожелавам,повечето от нас да имаме нови автомобили, пък били те и Тойота ;)
  • #12
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    Ясно че някои хора четат малко или само между редовете. Само за тяхна информация ще пиша, че миналата година Тойота и Лексъс са продали заедно над 1 200 000 хибридни модела. Та математика по-долу нека сметне сега, дали има спад или уникален ръст.
  • #11
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Аспарух Дойновски ( преди 11 години )
    Жорано ! има по жалка и от това, човек ХВАЛЕЩ тойота във форума докато чака пред сервиза !
  • #10
    10 rate up comment 18 rate down comment
    Жорана Щерева ( преди 11 години )
    Няма по жалка гледка от човек в тойота, а всъщност има, човек чакащ тойотата си пред СЕРВИЗА !