IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 5 милиона хибрида от Toyota

Компанията пуска нови 18 хибридни модела през следващите 2 години

Над 5 милиона хибрида от Toyota

Над 5 милиона хибрида от Toyota
Трите поколения на най-популярната хибридна кола в света - Prius. Снимка: Toyota

5.125 млн. хибридни коли на Toyota Motor Corporation са реализирани на пазара от 1997 година, когато японската компания пусна първото поколение на Prius. Това съобщават от японската централа на Toyota, като уточняват, че тези возила са спестили на планетата 34 милиона тона вредни СО2 емисии и около 12 млн. килолитра бензин.

"С първото поколение Prius искахме да създадем автомобил на 21 век и да отговорим на проблемите с опазването на околната среда. Иновацията беше трудна и скъпа, но успехът, който реализират хибридите на пазара, е дори отвъд нашите очаквания", каза Такеши Учиямада, заместник-председател на Toyota.

Вдъхновени от този успех японците готвят 18 нови модела с хибридно задвижване. Те ще се появят на пазара последователно до края на 2015 година. Освен това ще бъде разширен и списъкът с държави, в които Toyota Motor Corporation продава хибридни коли. В момента това са 80 страни и региони.

Настоящата моделна гама на японската автомобилна компания включва 19 различни хибридни модела, както и един plug-in хибрид (може да се зарежда и от електрическата мрежа). През миналата година хибридните коли са представлявали 14% от глобалните продажби на TMC. В САЩ около 60% от всички реализирани на пазара хибриди за изминалата година са с емблемите на Toyota и Lexus.

0 от 500
  • #39
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Масата,моето момче е талаша в автомобилостроенето,т.е.***.Говоря ти за *** на който гаранцията е 2 г.,има асфалт в купето,дюзите,главите,окачването и скоростната кутия са консумативи.Това са китайско-немските ***,ако все още не си се сетил за какво ти говоря.
  • #38
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като те гледам, ти си от най голямата маса!
  • #37
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Замислете се ! масата хора са най прости, а тойота представлява "масата" сред автомобилите :)))
  • #36
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Пантелей ( преди 11 години )
    Първата асоциация на хибрид е Приус, а на каруца е Гоуф.Кой, както иска да го разбира, но това са фактите!Преди години се возих на Приус-такси във Виена. Останаха ми очите в тази кола. Направена е наистина мераклийската, с много акъл и технологии. Шофьорът сподели същото мнение. Каза, че по-здрав и икономичен автомобил от Приус до сега не е имал. Попитах го колко му харчи. Натисна някакво копче и му излече средния разход. Беше 4,3/100. В София също се возих. Разхода беше 4,6/100. Невероятно!
  • #35
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хибри ди ли?Одобрявам!
  • #34
    8 rate up comment 9 rate down comment
    И какво от това? ( преди 11 години )
    Ако за 20-на години са продали 5млн.хибрида,то само в Европа годишно се продават същото количество дизели!И трябва ли да се "бие тъпана" за подобна "новина"!?
  • #33
    6 rate up comment 5 rate down comment
    За Приус ( преди 11 години )
    "След земетресението и цунамито в Япония през миналата година, които засегнаха производството на части и автомобили от страна на местните автопроизводители, през декември правителството на страната започна да насърчава закупуването на икономични автомобили.За определени автомобили отстъпките достигат 100 000 йени (1 258 долара). Данъчните облекчения спестяват на купувачите още 100 000 йени или повече.
  • #32
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Страхотен автомобил е Приус.Един от най-здравите,надеждни,иновативни и икономични в света.Това е автомобил от бъдещето,докато много други правят автомобили от миналото.Всеки сам може да прецени дали избира старото пред новото и модерно.Някой се опитват да сравняват дизела с хибридите на Тойота.Това е все едно да сравняваме магаре и космос.Самият аз имам дизел,но ако можех бих си взел веднага хибрид на Тойота.Най-добрите са.Факт!
  • #31
    16 rate up comment 4 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Ако ще и 10 милиона реални автомобили, движещи се по улиците да направят пак няма да могат да се мерят с великите прототипи, медийни партенки и планове на ВАГ. Дето се казва:"Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая!" :)
  • #30
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    5 millions of boring, boooooring vehicles :(