IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford с големи планове за малкия EcoBoost

Компанията планира производство от 800 000 бройки на година

Ford с големи планове за малкия EcoBoost

Големи планове за двигател с обем 1.0 л, чийто блок се събира на лист хартия с формат А4, има Ford. Става дума за мотора EcoBoost, който през пролетта на тази година се появи на модела Focus, а до края на месеца ще го видим и на моделите C-Max и B-Max.

Следващият автомобил от семейството на Ford, който ще получи агрегата, е новото Mondeo. Както е известно, в Европа двигателят се предлага в два варианта на мощност – 100 и 125 к.с., като средният му разход е 4.8 л/100 км.
Ford с големи планове за малкия EcoBoost
От Ford съобщават, че моторът ще се появи и на пазара в Китай, където с него ще бъде обзаведен кросовърът Ford EcoSport. След това ще го видим и в Северна Америка, като все още не е ясно на кой модел. В перспектива компанията възнамерява през 2015 г. да пуска 800 000 бройки EcoBoost годишно, като той ще изместни всички атмосферни мотори с обем 1.6 литра в глобалната линия на Ford.

Основното производство на еднолитровия EcoBoost е в Германия и по тази причина в производството му сериозна роля играят няколко немски-фирми, които доставят части за Ford. Сред тях са Bosch, произвеждаща система за директно впръскване на горивото, Eisenwerk Bruehl, която създава блока на цилиндрите, SHW AG, отговаряща за маслените помпи и Continental, която произвежда турбокомпресорите.

Тагове: ecoboost
0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щом е така ,защо коментираш, с ДВА ника? RS1600=Wane
  • #7
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Защо плюете по WANE и му слагате минуси? Човека е прав! Купете нова кола, от магазина, поддържайте я и вижте разликите. И на мен ми разправяха как Е36 с 1.6 мотор не можело да вдигне повече от 200, защото го карали с някакво масло от 6 лева за литър и искат този автомобил да е със здрав двигател и да върви! Е, как да стане? Нищо им няма на Форд-овете. Един приятел си купи 3-ти Форд - Мондео 98-***. Много е доволен, особено за тези пари (без пари направо)! И колата е прилична! :)
  • #6
    9 rate up comment 10 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Ами в семейстовото сме с нови Фордове (поредни), да ти кажа хубави са. Много даже.Анонимния като няма капацитет за нов автомобил, да работи върху капацитета си. С квартални афоризми и злобеене на дребно в интернет не се прогресира.
  • #5
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Единствения хубав FORD,е нов ПОДАРЕН, друг не съществува!
  • #4
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Имам опит тъкмо с 5 нови Форда в периода 2000-2011. Пък ти си карай на *** квартални лафчета и "истински коли"
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Малоумно е да вадиш изводи за надеждността на дадена марка, като си си купил употребявана кола със съмнително минало... Купи си нов Форд, поддържай го както трябва, пък да видим колко проблеми ще имаш...
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Явно има кой да ги купува, след като Форд е втората по продажби марка в Европа. Явно има и кой да повтаря с купването на Форд, има кой да пише и дежурните глупости.За ваша информация, практически всички части по автомобилите без ламарините се произвеждат от поддоставчици. В заводите се правят шаситата и се щамповат ламаринит и се сглобява.
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Изгорял с ФОРД ( преди 11 години )
    ДО - 1----------Колега , какво си недоволен от Форд , - нещо конкретно или просто се вкючваш в общия хор--------кои са ***-купуващите Форд или купуващите стар автомобил ?