IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford с големи планове за малкия EcoBoost

Компанията планира производство от 800 000 бройки на година

Ford с големи планове за малкия EcoBoost

Големи планове за двигател с обем 1.0 л, чийто блок се събира на лист хартия с формат А4, има Ford. Става дума за мотора EcoBoost, който през пролетта на тази година се появи на модела Focus, а до края на месеца ще го видим и на моделите C-Max и B-Max.

Следващият автомобил от семейството на Ford, който ще получи агрегата, е новото Mondeo. Както е известно, в Европа двигателят се предлага в два варианта на мощност – 100 и 125 к.с., като средният му разход е 4.8 л/100 км.
Ford с големи планове за малкия EcoBoost
От Ford съобщават, че моторът ще се появи и на пазара в Китай, където с него ще бъде обзаведен кросовърът Ford EcoSport. След това ще го видим и в Северна Америка, като все още не е ясно на кой модел. В перспектива компанията възнамерява през 2015 г. да пуска 800 000 бройки EcoBoost годишно, като той ще изместни всички атмосферни мотори с обем 1.6 литра в глобалната линия на Ford.

Основното производство на еднолитровия EcoBoost е в Германия и по тази причина в производството му сериозна роля играят няколко немски-фирми, които доставят части за Ford. Сред тях са Bosch, произвеждаща система за директно впръскване на горивото, Eisenwerk Bruehl, която създава блока на цилиндрите, SHW AG, отговаряща за маслените помпи и Continental, която произвежда турбокомпресорите.

Тагове: ecoboost
0 от 500
  • #38
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    Три цилиндров ДВГ с 12 винтила- прасетата да го ядат. Писал съм го още преди 2г. Шкода фабия и ситиго и Ваг поло и Ъп и Фиеста с 3цилиндри са АД под небето. Няма други такива коли! Ако, си сам върви прилично и гори малко, обаче... Сложи 2-*** с багаж или 3-*** без багаж и ГЛЕДАЙ КАКВО ТЕ ЧАКА!!!! Fabia HTP 55Kw с 3-*** на борда и 2 каси бира ЕДВАМ изкачва баира в посока Карлови вари в Чехия! Какво ще бъде у нас на път към Пампорово, не искам и да знам, ама съм сигурен, че LADA 1500S е 100% по-добра
  • #37
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    RS1600, анонимността и просташките коментари ( някои от тях) се толерират от собствениците на тоя сайт. Дори подозирам, че това е един и същи човек. Затова и много смислени и опровергаващи коментари се трият, а се оставят само тия, които обиждат точно определени хора. Това е безсмислено. Не разбирам логиката и целите.
  • #36
    5 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Ау. В България да няма само една Фиеста? Аз всеки ден виждам доста - и червени и черни и шарените на Метро...След като това е най-продаваният автомобил в България според КАТ, значи феновете и собствениците клонят към число, доста по-голямо от 1, към което клонят собствениците на някои други марки. *** тук си мисли, че само аз имам и съм карал Фиеста. Странно. Болестта явно е нелечима.
  • #35
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Фиестата е с цвят на надгробният ти камък :)
  • #34
    5 rate up comment 6 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Блажена е анонимността на интернет. Всякакви *** могат да пишат тъпотии на воля.То бива такова малодушие, но дори един ник да не посочиш та да се обърнат директно към теб е патологичен случай.
  • #33
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На мутра ли се направи бе Trifukiu, какви (бурдюри-***),дето се качваш с набора си.
  • #32
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Абе ти няма ли най-накрая да захапиш бурдюра и да ти стъпя на главата! Три коментара, един след друг - САМО ТВОИТЕ! Е, то бива да си ненормален, ама чак толкова!!! Спри се бе човек! По-спокойно! Пий си лекарствата! Ако не ги пиеш, пак ще те приберат, да знаеш! Гарантирам ти го това нещо :)
  • #31
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Wane работи в чистота заедно с ***,какъвто всъщност е и той,но не си го признава.*** и Форд са като синоними и взаимно допълващи се думи.Важното е обаче,че Форд и *** не боледуват.*** от раз.Хахахаха,***-любители на Форд,нещо не ви разбирам.Това е една от най скапаните марки.По-добре талянско,френско,дори немско отколкото европейски Форд.Истинските фордове ги правят в САЩ.Там ги търсете!В Европа Фордовете са един пъзел от различни елементи произведени от различни фирми...
  • #30
    14 rate up comment 2 rate down comment
    до: Triforce ( преди 11 години )
    Хахаха *** с 15-годишния параход пак се изряза.Абе,лольо,ти ако имаше малко акъл в главата,обща културча,аналитично,логическо и рационално мислене никога нямаше да си вземеш такъв кош,на който тепърва започват големите ремонти и проблеми за които ще се ръсиш яко и като удариш чертата пак ще си вътре с двата крака.А пък да си купиш Форд нов,а още по-зле стар е върха на дивотията.Даже твоята простотия е по-незначителна от тази на RS1600.Иначе си мислете,че някой го е яд за нещо!Успокоява ли ви
  • #29
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    15 годишна е S.класата,недей лъжи . Нинджите останаха ли доволни?