IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford с големи планове за малкия EcoBoost

Компанията планира производство от 800 000 бройки на година

Ford с големи планове за малкия EcoBoost

Големи планове за двигател с обем 1.0 л, чийто блок се събира на лист хартия с формат А4, има Ford. Става дума за мотора EcoBoost, който през пролетта на тази година се появи на модела Focus, а до края на месеца ще го видим и на моделите C-Max и B-Max.

Следващият автомобил от семейството на Ford, който ще получи агрегата, е новото Mondeo. Както е известно, в Европа двигателят се предлага в два варианта на мощност – 100 и 125 к.с., като средният му разход е 4.8 л/100 км.
Ford с големи планове за малкия EcoBoost
От Ford съобщават, че моторът ще се появи и на пазара в Китай, където с него ще бъде обзаведен кросовърът Ford EcoSport. След това ще го видим и в Северна Америка, като все още не е ясно на кой модел. В перспектива компанията възнамерява през 2015 г. да пуска 800 000 бройки EcoBoost годишно, като той ще изместни всички атмосферни мотори с обем 1.6 литра в глобалната линия на Ford.

Основното производство на еднолитровия EcoBoost е в Германия и по тази причина в производството му сериозна роля играят няколко немски-фирми, които доставят части за Ford. Сред тях са Bosch, произвеждаща система за директно впръскване на горивото, Eisenwerk Bruehl, която създава блока на цилиндрите, SHW AG, отговаряща за маслените помпи и Continental, която произвежда турбокомпресорите.

Тагове: ecoboost
0 от 500
  • #28
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Истинските Фордове са американските. Тия европейски кошници са с дизайн направен в Германия, а ги произвеждат в Испания и Турция, тоест са ***.
  • #27
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Европейските Фордове на струват ама хич! По-добре нещо японско, доказано, а не Форд!
  • #26
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Не го ли виждаш, как го е яд, че карам стара 14 годишна S-class и завижда! Как може да завиждаш за такова нещо? Това не е нормално!!! Всеки има право на избор. Аз имах избор, като теб. Нова кола. Да, обаче ударих чертата, видях, че новата кола е по-малък клас, има по-малко екстри от това, което искам и струва 3-4 пъти повече. Съответно не съжалявам за избора си. Предполагам и при теб е така. Искаш нова кола, можеш да си я позволиш и и се кефиш! Форд, Форд! Той кога ще си купи нов форд, болният?
  • #25
    5 rate up comment 7 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Triforce, 10X. Не се притеснявай, не се връзвам, правя си социален експеримент, който за съжаление ще потвърди това, което ми е вече известно :)
  • #24
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    В чужбина работи, как къде! Не го ли гледа, като правише тест драйв, да го правят един от Аутомедия? Или си някой новобранец :)
  • #23
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Wane, къде точно работиш ако не е тайна?
  • #22
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    RS1600 - още ли му се връзваш на този болният мозък? Няма смисъл, бате! Аз видях червената ти Фиеста на снимките в пощата, пък той да си пише каквото иска :)
  • #21
    10 rate up comment 6 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Тъй като ме наричаш "***", можеш ли да ми обясниш какво точно имаш предвид и откъде си вадиш изводите?Също така не си ми отговорил на въпроса колко струва някой конглокент за пример.Благодаря предварително, ако този път напишеш нещо различно от празни приказки на озлобена негативна душица, каквато може и да не си, но за каквато даваш многобройни доказателства.
  • #20
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до: RS1600 ( преди 11 години )
    Ценорасписна цена хахаха,а на другите производители цените какви са бе?Те сигурно са продажни,така ли?Я върви провери,че всички правят големи отстъпки!Така,че обявените цени са базисни и по тях човек се ръководи кое колко струва,като база.А подръжката на Форд,не само цените са им доста завишени.Специално подръжката им в МотоПфое е горе-долу на цената на немските премиуми.Това да поддържаш такъв *** на такива цени е много неоправдано мисля аз.
  • #19
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Голям го вадят с този техен EcoBoost,обаче съвсем скоро голям ще го ядат от Форд,а на подлъгалите се можем само да им честитим.Така,като чета този мотор,а и не само-цялата кола е направена,като конструктор Лего само,че Лего от различни производители.Направили са един СбирЩайн и са го пуснали на балъците,като нещо уж велико,а те от Форд,както винаги нищо не са създали.Само сглобяват.Жалка работа.