IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предпремиерно: Toyota Yaris Hybrid

Toyota показа снимки на хибрида Yaris, който предстои да бъде официално представен на автосалона в Женева през март.

Предпремиерно: Toyota Yaris Hybrid

Toyota пусна първите официални снимки на новия хибриден Yaris. Дебюта на автомобила е планиран за женевското автомобилно шоу през март, а продажбите на европейските пазари стартират през лятото.

Yaris Hybrid използва технологията на японския автопроизводител - Hybrid Synergy Drive, която е с умалени размери. Задвижването на новата модификация се осъществява от 1,5-литров бензинов двигател, в съчетание с олекотен, компактен електромотор. Намаляването на тежестта и обема не е засегнало само електрическия агрегат, но също трансмисията, инвертора и акумулатора, вследствие на което автомобила е олекнал с впечатляващите 20%, в сравнение с Auris Hybrid. Основната цел на дизайна е съобразена с аеродинамиката и ефективността.

Според информация от производителя: „Задвижващата система с мощност 100 к.с ще предлага оптимален баланс от динамика, пътно поведение и ниски нива на вредни емисии (CO2), което ще я изведе на водеща позиция в „В“ сегмента. Междувременно потребителите често ще може да карат в режими, при които вредните емисии са нулеви.

С новия си Yaris Hybrid Toyota прави опит за насърчаване на потребителите да преминават на хибридни автомобили. Времето ще покаже как работи стратегията им в дългосрочен план, а след малко повече от месец, в Женева предстои да видим най-новите хибриди и технологии на японския производител.

Концепция на Yaris Hybrid видяхме през миналата година, също в Женева. За возилото се говореше, че ще е предвестник на стратегията на Toyota в Европа, касаеща лансирането на хибридни модификации на основните модели от гамата им. Японците се надяват хибрида да пожъне същия успех, като настоящия Yaris. Той вече се превърна в най-продаваният от гамата на Toyota в Европа.

Тагове: toyota yaris hybrid
0 от 500
  • #58
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Приус ( преди 12 години )
    Ваше право е да си мислите,че този разход е измислен.С моя Приус правя разхода 3,3/100,а има хора,които го смъкват и под 3/100.В тубата има доста клипчета,където можете да се убедите сами,че това са напълно реални разходи.На този Ярис щом му дават разход 2,8/100,значи при по-внимателно каране може и около 2/100 да падне.
  • #57
    6 rate up comment 5 rate down comment
    хахаха ( преди 12 години )
    2,8 л/100 км, много бе,да няма печатна грешка, да не е 0,8 л/100 км? баси измисления разход,нема такъв при реални пътни условия.Джапанките пак хитруват
  • #56
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    На хибридният Ярис му дават среден разход на гориво 2,8/100.Перфекно!Такъв разход на гориво няма никой.Отново Тойота са пред всички останали.Гледам,че някой хора тук не могат да приемат истината за превъзходството на японците в автомобилният бранш и плюят ли плюят.От завист и злоба,като че ли друго не им остава.
  • #55
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Кухчо, сервизните акции затова са сервизни акции - защото са безплатни. Тойота поемат разходите. Фирма с достойнство а не като ВАГ да се правят на безгрешни и хилядите им дефекти да се плащат от потребителите. Нали знаеш че във всяка класалия за надеждност Тойота е челото а ВАГ на опашката.
  • #54
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Японските коли са най-добрите коли. Немските са трошки и с изостанали технологии. Долу немските таратайки.
  • #53
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мухахахахаха. Япоска кола да я наричаш истинска кола. Ще се пръсна от смях. Е по-голям *** от япосктото няма, това даже и децата в детската градина го знаят. Явно много си се напушил и си започнал да вярваш на измишльотините на fast & furious хахахаха
  • #52
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Този път споделям мнението ти!
  • #51
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тая кола е тотален отврът. Само миризлив *** може да кара такова смотано подобие на кола. Въпреки че кола не е точната дума за това недоразумение. Ако балък се прекара и си го купи, още след втория месец ще му завалят сервизните акции.
  • #50
    9 rate up comment 9 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    Брат нямам ниви, по скоро имам но друг ги гледа, имам и 20 декара море:) Но ако вадех картофи, щях да забърша едно брутално комби бенц С 500 коня:)))
  • #49
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Братле,с бруталните комбита ходи да си товариш картофите по нивите. Както и с бруталните седани. Истинските спортни коли не са комбита :)))) Нито седани. Това са масовките. Истинските спортисти са японските коли. А Фиестата е пълен ***-тракат като дизел тия Фиести, един приятел имаше такава 1.1 и баирите ги катерше на 2-ра!!!!! И харчеше 11/100км. газ Изгни цялата. От около резервоара ,вежди,всичко.