IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Данък лукс за над 200 к.с.

Ще минаваме на технически преглед само с платени данъци.

Данък лукс за над 200 к.с.

От догодина ще минаваме годишен технически преглед само с бележка от данъчното, която показва, че не дължим каквото и да било данъци и такси. Това предвиждат промени на Закона за местните данъци и такси, публикувани на сайта на финансовото министерство.


Предвижда се и по-солен данък за автомобилите с мощност над 149 kW (202 к.с.). Все още няма крайна цифра, но се очаква налогът да бъде между 3.30 и 7.38 лв. на киловат вместо сегашните 1.23-3.69 лв. на киловат.

Според експерти едно Porsche Carrera с мощност 385 к.с., произведено през последните 5 години, ще се облага с данък между 2652 и 5931 лв. Тази година дължимото за същия автомобил е било между 988 и 2965 лв.

Предвижда се и промяна, според която данъкът за колите ще се плаща на 2 вместо на 4 равни вноски. Отстъпката от 5% при плащане накуп се запазва.

0 от 500
  • #20
    9 rate up comment 2 rate down comment
    MaXx^GaBbeR ( преди 13 години )
    Данъка трябва да се определя от вредните емисии , не от коне и кубатура . Тея малумници кога ще го проумеят и кога ще го направят по света, та да стимулират обновяването на парка в БГ от който толкова пищат. Тук идва мястото на Съюза на автомобилистите , тексиметровите шофиори и други подобни организаций, които обаче в БГ са от овце и нищо не прават !
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    -V8- ( преди 13 години )
    На някой по-компютърно грамотен занимава ли му се със създаването на Фейсбук група против тези и други подобни *** проектозакони и опити за рекет на населението?
  • #18
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Bibio Miami ( преди 13 години )
    EGATI I SMOTANATA DARJAVA.BREI,AZ TUKA V USA DANAK ZA KOLA NE PLA6TAM,SAMO $35 ZA PODNOVQVANE NA NOMERA GODI6NO.KVA E TAQ GLUPOST DANAK LUKS,PAK I DRUGITE TAM GLUPOSTI ZA DANAK NA KOLATA.NALI BENZINA VE4E E OBLOJEN S 1000 DANAKA I TAKSI.
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 13 години )
    да направят 15% отстъпка и ще си плащам данъците в началото на годината!
  • #16
    23 rate up comment 2 rate down comment
    -V8- ( преди 13 години )
    Поредната балканска простотия. Данъците трябва да са обвързани с това колко замърсява една кола а не с кубатура, коне и т.н. Второ: получава се дублиране, защото в цената на бензина е включен данък (акциз или както там е формулирано)И не на последно място - смятам да плащам само и единствено ако това доведе до подобряване на пътищата. Иначе варианти много. Ще си караме на чужди табели и сечено на *** закони.
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Преебали са те пич, отиваш в София и там не искат бележка :)
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    passatora ( преди 13 години )
    V pernik ot 2 godini ve4e mi iskat belejka za platen danak ina4e ne mije6 da mine6 na pregled.
  • #13
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    По-интересно е какво ще се случи с данъка за останалите коли. Защото те сега казват, че драстично ще вдигат данъка за над 200 к.с., но като нищо тихомълком покрай тези над 200 к.с. ще вдигнат и за останалите коли.
  • #12
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    дам, докога ще се насърча купуването на стари коли...и нека са високи данъците за тези с коли над 100 000лв, че София се напълни с джипове и лимузини, тези да плащат, а не хората които с мъка са събрали пари за 150-200к.с. кола в която да вложат цялата си любов към колите.
  • #11
    19 rate up comment 1 rate down comment
    re ( преди 13 години )
    "неможали"Такава дума няма, неграмотнико!