IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Данък лукс за над 200 к.с.

Ще минаваме на технически преглед само с платени данъци.

Данък лукс за над 200 к.с.

От догодина ще минаваме годишен технически преглед само с бележка от данъчното, която показва, че не дължим каквото и да било данъци и такси. Това предвиждат промени на Закона за местните данъци и такси, публикувани на сайта на финансовото министерство.


Предвижда се и по-солен данък за автомобилите с мощност над 149 kW (202 к.с.). Все още няма крайна цифра, но се очаква налогът да бъде между 3.30 и 7.38 лв. на киловат вместо сегашните 1.23-3.69 лв. на киловат.

Според експерти едно Porsche Carrera с мощност 385 к.с., произведено през последните 5 години, ще се облага с данък между 2652 и 5931 лв. Тази година дължимото за същия автомобил е било между 988 и 2965 лв.

Предвижда се и промяна, според която данъкът за колите ще се плаща на 2 вместо на 4 равни вноски. Отстъпката от 5% при плащане накуп се запазва.

0 от 500
  • #30
    7 rate up comment 2 rate down comment
    -V8- ( преди 13 години )
    Радвай се и злобей колкото си искаш. Цял живот да бягаш срещу мен няма да ме стигнеш. Но болката ми е за хората които няма да могат да си позволят свястна кола и които според теб са 'простолюдие изхвърлило се при покупка...'. Те насила ще бъдат превърнати в престъпници от управниците които ти с толкова жар защитаваш.
  • #29
    6 rate up comment 4 rate down comment
    sinbad0 ( преди 13 години )
    Почвам да си харесвам Доган и Царевичака....*** тая пазарна икономика и тия ненормалници,тия пари за лекарства да не им стигнат.....от тук нататък почвам да гласувам само за ДПС,гласувах за Бойко ама той ни *** през гащите стига вече нито симпатия нито подкрепа.Не забелязвате ли ,че само плюят по предишните, ама при "бандитите" май беше по добре не мислите ли?
  • #28
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    -V8-, от такива като теб освен плиткоумни обиди нищо повече не може да се очква. В интерес на истината почвам да се радвам на новия данък. Като гледам ще удари много хубаво простолюдието, което се е изхвърлило при покупката на кола.А всеки нормален, който си е купил кола над 200 к.с. и е преценил добре доходите си едва ли ще усети новия данък.
  • #27
    7 rate up comment 2 rate down comment
    -V8- ( преди 13 години )
    До анонимния *** по-долу.Бачкал съм и продължавам да бачкам усилено. И трите ми коли са доста над 200 коня и затова недоволствам. Не желая разни държавни лапачи да харчат моите пари. Не желая да плащам измислени 'въздушни' данъци които да се харчат от хипер некадърни управници и чиновници. А на такива като теб мога само да кажа да го д.х.т
  • #26
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    c0ldblooded, "Да не би парите дето ми дават за работата която върша да се вдигат и те всеки ден а?" - ми аз какво съм виновен, че не се вдигат? Учи повече, усъвършенствай се, за да се вдигат.Баси и логиката имаш - значи аз ако съм ***, взимам ниска заплата и разни работи и се виждат скъпи значи трябва да мрънкам и да недоволствам по форумите.Ми кой те кара да си купуваш кола особено пък над 200 к.с. Карай колело - за него няма данъци.
  • #25
    8 rate up comment 4 rate down comment
    c0ldblooded ( преди 13 години )
    анонимен ***, бягай да си играеш някъде другаде! Работя предостатъчно и НЕ МРЪНКАМ, а МЕКО КАЗАНО НЕДОВОЛСТВАМ срещу това да се вдигат данъци и цени за щяло и нещяло. Да не би парите дето ми дават за работата която върша да се вдигат и те всеки ден а? Така до къде ще стигнем? Пак всички ще ставаме милионери и ще си купуваме с милионче по един хляб... Както беше писал някой по-долу данъци за лунния пейзаж НЯМА ДА ПЛАЩАМ!
  • #24
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ейй всички сте уникални тук. Как пък се събрахте всички да скачате срещу новите данъци, а никой не помисли да хване да поработи малко, да изкара някой лев и да не мрънка, че това или онова му било скъпо. Ама това си е българска работа - дай му на българина само акъл да ръси и да гледа работата от страни.
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    201 ( преди 13 години )
    От скоро имам Octavia vRS '06.. 201 к.с. :)
  • #22
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Умбре ( преди 13 години )
    Това е глок, роден от глава пълна с ***. Данъци се плащат на база екология. Поне в нормалните държави е така. Колкото по-нова и незамърсяваща е колата, толкова по-ниски данъци.
  • #21
    7 rate up comment 4 rate down comment
    c0ldblooded ( преди 13 години )
    честито днес са вдигнали и акциза на бензина и нафтата. Това драги ми колеги шофьори не само ще ни удари в бензина ами и във всичко останало! Боко тиквата да си ходи с цялата му пасмина!