IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на новото поколение Focus

От Ford разкриха задвижващите агрегати на европейската версия на Focus.

Двигателите на новото поколение Focus
Новият Ford Focus ще стъпи на пазара в Европа в началото на следващата година и ще бъде екипиран с богат асортимент от икономични бензинови и дизелови двигатели.

Сред бензиновите присъства 1.6-литров Ecoboost турбо двигател с две версии на мощността - 148 и 178 к.с. По-силната версия е способна да ускори хечбека с пет врати до 100 км/ч. за 7.9 секунди. Потреблението на гориво е около 6 литра на 100 километра, а вредните емисии са в рамките на 139 гр/км.

Ще бъде наличен и атмосферен 1.6-литров Duratec мотор с мощност от 104 или 123 к.с.

Дизеловите модификации ще се екипират с 1.6 литров агрегат с мощност от 94 или 113 к.с. и с по-голям 2.0-литров двигател с мощност 138 или 161 к.с. За всички модификации е предвидена Stop-start система.

Най-горещата версия на новия Focus ще използва четирицилиндров 2.0-литров Ecoboost турбо двигател с 247 к.с. Според компанията този двигател ще гарантира по-ниско потребление на гориво с около 20%, спрямо предишната версия на Ford Focus ST.

Стана ясно още че във Ford не планират версия с три врати, както и открита модификаця на модела.
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    И поради каква причина се натискаш да казваш лоши думи за Форд?
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    бай Ханс от Хановер ( преди 13 години )
    Е,като изключим еякулацията на /не/известния писач мисля,че сме на едно общо мнение. Форд се приема добре в Европа / у нас също/и върви напред.Другото е,като да дърпаш момичетата за косата в междучасието.
  • #8
    10 rate up comment 10 rate down comment
    2х00 ( преди 13 години )
    Може да е той, а може и другия дежурен Савата/Маккена! Както и някой друг от тези, които пишат идиотщини под много имена и манипулират гласуването.
  • #7
    13 rate up comment 19 rate down comment
    не си хаби мисълта ( преди 13 години )
    Споко!Колега не се нерви!Всички го знаем този който иронизира RS1600.Това е Анонимния наречен manivelta !виж му днеска всички постове!обижда всички колеги и плюе по всички теми!Винаги му е криво,но днеска най!Злобен е и завижда!Изполва и имената Пича и "АЗ".Ученик е!Но защо вечно е гневен,ние това не знаем!Винаги е негативно настроен!Така,че не си хвърляй мисълта върху калчища....
  • #6
    23 rate up comment 8 rate down comment
    2х00 ( преди 13 години )
    Желая ти единствено някой ден да постигнеч поне 1/4 от нивото на този, когото иронизираш - "RS1600". Да имаш поне 1/10 от неговите знания и да можеш да си купиш поне веднъж нова кола. Сега знам, че си отдолу, защото иначе нямаше да се занимаваш да пишеш простотии. Защитавам човека, защото съм забелязал, че има собствено и полезно мнение, което обосновава. Приятно ми е да чета постовете му, докато ти показа, че си просто едно ***!
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    RS1600.-лошо ( преди 13 години )
    Споко, за пояснение, само иронизирам един ненормален фен във форума, който не позволява никой да каже и една лоша дума за Форд. :))))))
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Един ( преди 13 години )
    Ле-ле-ле... Човек, калм даун малко! Това е само Форд! Добри колици са, ама чак пък уау уау уау...
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    yay yay yay (rofl) ( преди 13 години )
    na kolko godinki si moeto mom4e?!
  • #2
    4 rate up comment 18 rate down comment
    boby ( преди 13 години )
    Повръщ, повръщ...
  • #1
    10 rate up comment 30 rate down comment
    RS1600.-лошо ( преди 13 години )
    Уау уау уау! Това е супер! Форд форевър! Фактите говорят. Да да да ! Умопомръчаващи коли са ФОРД, а Фокус кикс ассс. :). Който казва, че Форд не струват, тогава той не разбира от коли. АЗ САМО РАЗБИРАМ! ФФОРД са Номер 1. "Имам" Мондео, който иска да го покара и ще се убеди в качествата на Форд. Мерси ФОРД, че ви има.