IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на новото поколение Focus

От Ford разкриха задвижващите агрегати на европейската версия на Focus.

Двигателите на новото поколение Focus
Новият Ford Focus ще стъпи на пазара в Европа в началото на следващата година и ще бъде екипиран с богат асортимент от икономични бензинови и дизелови двигатели.

Сред бензиновите присъства 1.6-литров Ecoboost турбо двигател с две версии на мощността - 148 и 178 к.с. По-силната версия е способна да ускори хечбека с пет врати до 100 км/ч. за 7.9 секунди. Потреблението на гориво е около 6 литра на 100 километра, а вредните емисии са в рамките на 139 гр/км.

Ще бъде наличен и атмосферен 1.6-литров Duratec мотор с мощност от 104 или 123 к.с.

Дизеловите модификации ще се екипират с 1.6 литров агрегат с мощност от 94 или 113 к.с. и с по-голям 2.0-литров двигател с мощност 138 или 161 к.с. За всички модификации е предвидена Stop-start система.

Най-горещата версия на новия Focus ще използва четирицилиндров 2.0-литров Ecoboost турбо двигател с 247 к.с. Според компанията този двигател ще гарантира по-ниско потребление на гориво с около 20%, спрямо предишната версия на Ford Focus ST.

Стана ясно още че във Ford не планират версия с три врати, както и открита модификаця на модела.
0 от 500
  • #50
    1 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    Хехе, виждам че присъствам тук задочно, без да съм написал и един пост. Да спорите с Лошо е безсмислено, никой не може да го изтръгне от сляпата злоба, завист и дребнодушие, които са демонстрира. За негово добро, дано не съм прав.Относно двигателите на Focus - отзивите за новото поколение Ecoboost са невероятни - явно са едни от най-добрите мотори на пазара. За съжаление не съм пробвал още.Т.к. горната статия е препечатана от английско списание, мощностите са в BHP, а не PS.
  • #49
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Yo tambien soy muy muy maricon !
  • #48
    3 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    И аз да си поговоря малко сам. В последния брой на АБ бе представен новият C-Max с двигател Ecoboost 1.6, 150к.с, 240 Nm въртящ момент при 1600 об/мин. Впечатленията - мощен, тих и икономичен. Окачването - МНОГО по-комфортно от старият C-Max. Много поставки за разни неща и т.н. Недостатъци...хвана ме един смях, но... няма климатик в базовата версия и петият човек отзад се чувства некомфортно. Климатик няма и "премиум" автомобилът А1, макар тая бълха да гони 40 хилядярки.Страшни недостатъци.
  • #47
    1 rate up comment 2 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Интересно, защо си говориш сам.
  • #46
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 13 години )
    Страхотен е! И двигателите този път наистина къртят! Имал съм и форд и ФВ преди, малко пежо и рено, аудита и мерцове само съм карал, но ако имам възможност бих си взел пак форд и то този!
  • #45
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Кирил ( преди 13 години )
    Абе недодяланости, но рядко се чупи.
  • #44
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 13 години )
    Страхотно шаси удоволствие за каране ... но изработката на предните беше кофти дори и на най-високите версии се виждаха 100 недодяланости ... саунд Sony супер :)Дано новото да е изпипано докрай :)
  • #43
    0 rate up comment 1 rate down comment
    АЗ ( преди 13 години )
    Tova obicham !
  • #42
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Тука само се плюете и нищо по темата :(
  • #41
    0 rate up comment 3 rate down comment
    manivelta ( преди 13 години )
    Всички ме разкрихте,че съм Пича;Анонимен;"АЗ";"...";manivelta и там с другите имена....Знам,че ставам смешен и ви приличам на боядисано врабче,но то е от "шмрък"....:)Мечтая си да имам стил и езикова култура като Сава,но нямам,защото съм слаб ученик,пък не съм прочел и нито една книга!Нито една,че какъв стил да имам?!?Затова съм злобен и завистлив,затова пиша по някой път от негово име,та да се докосна и аз до нормалните хора,в които няма злоба и завист...,но само с писане не става-ЕХ мечти! Пиша и от името и на много други колеги,не сте ли забелязали,да знам,че е дразнещо,но шмрък-прък......Колко пъти ме изловиистинския-АЗ....,но пушека не прощава,сори......