IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на новото поколение Focus

От Ford разкриха задвижващите агрегати на европейската версия на Focus.

Двигателите на новото поколение Focus
Новият Ford Focus ще стъпи на пазара в Европа в началото на следващата година и ще бъде екипиран с богат асортимент от икономични бензинови и дизелови двигатели.

Сред бензиновите присъства 1.6-литров Ecoboost турбо двигател с две версии на мощността - 148 и 178 к.с. По-силната версия е способна да ускори хечбека с пет врати до 100 км/ч. за 7.9 секунди. Потреблението на гориво е около 6 литра на 100 километра, а вредните емисии са в рамките на 139 гр/км.

Ще бъде наличен и атмосферен 1.6-литров Duratec мотор с мощност от 104 или 123 к.с.

Дизеловите модификации ще се екипират с 1.6 литров агрегат с мощност от 94 или 113 к.с. и с по-голям 2.0-литров двигател с мощност 138 или 161 к.с. За всички модификации е предвидена Stop-start система.

Най-горещата версия на новия Focus ще използва четирицилиндров 2.0-литров Ecoboost турбо двигател с 247 к.с. Според компанията този двигател ще гарантира по-ниско потребление на гориво с около 20%, спрямо предишната версия на Ford Focus ST.

Стана ясно още че във Ford не планират версия с три врати, както и открита модификаця на модела.
0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    veso ( преди 13 години )
    анонимен това че си анонимен явно те прави шубе но ако ти стиска аре да се дръпнем по твой условия за примерно 1000 лв.само кажи кога и къде .аз съм със смотан форд.чакам.
  • #19
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Познай дали 1.6 и 2.0 дизел не са същите като в Пежо!По-смотана фирма от Форд няма.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    SL55 ( преди 13 години )
    Лъжеш!
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Новата дизаинерска линия на Форд е много по-красива от Кинетичния дизаин от 2006-2010.
  • #16
    2 rate up comment 16 rate down comment
    това е manivelta ( преди 13 години )
    Ти който отговаряш нагло и безочливо на колегата 2х00,ти просто се казваш manivelta !!!Сега се разкри ТОТАЛНО!!!Цитирам го колеги:-"А аз мога да си иронизирам, който си поискам! Капиши?"....Той просто това прави по цял ден днеска!Иронизира всички колеги и всички теми-вижте му писанията по всички теми днес!Това е Анонимния или Пича или"АЗ" !Не уважава никой,дори и себе си!Още е ученик,но нали един ден като порастне,щевземе книжка?И тогава коя майка ще зачерни?!?Защото с неговия негативизъм и пренебрегване личността на другия,с неговите непредизвикани обиди-кажете:-КАКЪВ ПО-РАЗЛИЧЕН ШОФЬОР ЩЕ БЪДЕ?!?
  • #15
    20 rate up comment 7 rate down comment
    2х00 ( преди 13 години )
    Обръщаш се към мен с "Мойто момиче", но защо ли ми се струва, че си на такава възраст, че може да съм ти баща. Прави каквото искаш, но тук се записа като злобно ***.
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    А сега по темата. Някой вчера се интересуваше от моторите на Форд Фокус. Ето ги. Ммисля обаче, че след година или две ще се появи и еднолитровият мотор като базов, а атмосферните ще отидат в небитието.
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    И защо RS1600 да е с капаци? Той винаги е твърдял, че уважава всички марки. Причината, поради която обяснява някои неща за Форд е тая, че вечно някакви лайненца пускат изрази от сорта на: "***", "Защо предното стъкло на Форд е голямо..." и така нататък. Май ти си от тия лайненца, защото ако караше наистина хубави коли, нямаше да се заяждаш тук. Никой не обижда в момента твоята любима марка. Погледни първият пост - ти почна първи.
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не е Савата. Май тоя, дето ти отговори е Савата ;)
  • #11
    2 rate up comment 9 rate down comment
    RS1600.-лошо ( преди 13 години )
    Мойто момиче, когато ТИ караш колите, които аз карам тогава се обаждай! Имаш ли книжка въобще?! Хайде у лево! А аз мога да си иронизирам, който си поискам! Капиши? Най-обичам да иронизирам коне с капаци какъвто е и RS1600.