IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на новото поколение Focus

От Ford разкриха задвижващите агрегати на европейската версия на Focus.

Двигателите на новото поколение Focus
Новият Ford Focus ще стъпи на пазара в Европа в началото на следващата година и ще бъде екипиран с богат асортимент от икономични бензинови и дизелови двигатели.

Сред бензиновите присъства 1.6-литров Ecoboost турбо двигател с две версии на мощността - 148 и 178 к.с. По-силната версия е способна да ускори хечбека с пет врати до 100 км/ч. за 7.9 секунди. Потреблението на гориво е около 6 литра на 100 километра, а вредните емисии са в рамките на 139 гр/км.

Ще бъде наличен и атмосферен 1.6-литров Duratec мотор с мощност от 104 или 123 к.с.

Дизеловите модификации ще се екипират с 1.6 литров агрегат с мощност от 94 или 113 к.с. и с по-голям 2.0-литров двигател с мощност 138 или 161 к.с. За всички модификации е предвидена Stop-start система.

Най-горещата версия на новия Focus ще използва четирицилиндров 2.0-литров Ecoboost турбо двигател с 247 к.с. Според компанията този двигател ще гарантира по-ниско потребление на гориво с около 20%, спрямо предишната версия на Ford Focus ST.

Стана ясно още че във Ford не планират версия с три врати, както и открита модификаця на модела.
0 от 500
  • #40
    4 rate up comment 2 rate down comment
    reventon ( преди 13 години )
    dobur nabor ot dvigateli,naistina
  • #39
    2 rate up comment 2 rate down comment
    manivelta ( преди 13 години )
    Използвай си името,знаеме,че си савата.И понеже знаем,колкото и да се пънеш,никой те не взима на сериозно.Ти би ли взел на сериозно,едно боядисано врабче?Не!-и ние така!Знаем,че си ти и знаеме на какво ни приличаш....:)
  • #38
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Вретеното ( преди 13 години )
    Тоя *** го нямаше преди седмица, две. Откъде се пръкна? Да не би да се е върнал от морето? Що не му триете постовете бе :) Триете на други, а на него не. Това говори само за едно и всеки може да се сети.
  • #37
    1 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Какъв е тоя ***, дето и ника си не може да напише правилно? Казва се манивела, а не ман'вела. Второто говори за тийнеджърски глупости. Всички сме били тийнеджъри и знаем едно - само якият бой оправя нещата.
  • #36
    0 rate up comment 2 rate down comment
    стига manivelta. ( преди 13 години )
    Използвай си името,знаеме,че си manivelta.И понеже знаем,колкото и да се пънеш,никой те не взима на сериозно.Ти би ли взел на сериозно,едно боядисано врабче?Не!-и ние така!Знаем,че си ти и знаеме на какво ни приличаш....:)
  • #35
    0 rate up comment 2 rate down comment
    ти си manivelta ( преди 13 години )
    Ти който отговаряш нагло и безочливо на колегата 2х00,ти просто се казваш manivelta !!!Сега се разкри ТОТАЛНО!!!Цитирам го колеги:-"А аз мога да си иронизирам, който си поискам! Капиши?"....Той просто това прави по цял ден днеска!Иронизира всички колеги и всички теми-вижте му писанията по всички теми днес!Това е Анонимния или Пича или"АЗ" !Не уважава никой,дори и себе си!Още е ученик,но нали един ден като порастне,щевземе книжка?И тогава коя майка ще зачерни?!?Защото с неговия негативизъм и пренебрегване личността на другия,с неговите непредизвикани обиди-кажете:-КАКЪВ ПО-РАЗЛИЧЕН ШОФЬОР ЩЕ БЪДЕ?!?
  • #34
    1 rate up comment 2 rate down comment
    това е manivelta ( преди 13 години )
    Споко!Колега не се нерви!Всички го знаем този който иронизира RS1600.Това е Анонимния наречен manivelta !виж му днеска всички постове!обижда всички колеги и плюе по всички теми!Винаги му е криво,но днеска най!Злобен е и завижда!Изполва и имената Пича и "АЗ".Ученик е!Но защо вечно е гневен,ние това не знаем!Винаги е негативно настроен!Така,че не си хвърляй мисълта върху калчища....
  • #33
    2 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Ами най-хубавият Форд е Focus RS. Защо питаш? Ще купуваш ли?
  • #32
    2 rate up comment 2 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    И защо трябва да ти харесва, като никога няма да си купиш нова кола?
  • #31
    0 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Да, същите са. Ето и истината:Факти и цифри на Проекта GEMINI. Над 16.5 милиона произведени двигателя.Обща досегашна инвестиция : над 2 милиарда евро.Годишен производствен капацитет : 3 милиона двигателя.Марки, които използват двигателите : Peugeot, Citro