IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на новото поколение Focus

От Ford разкриха задвижващите агрегати на европейската версия на Focus.

Двигателите на новото поколение Focus
Новият Ford Focus ще стъпи на пазара в Европа в началото на следващата година и ще бъде екипиран с богат асортимент от икономични бензинови и дизелови двигатели.

Сред бензиновите присъства 1.6-литров Ecoboost турбо двигател с две версии на мощността - 148 и 178 к.с. По-силната версия е способна да ускори хечбека с пет врати до 100 км/ч. за 7.9 секунди. Потреблението на гориво е около 6 литра на 100 километра, а вредните емисии са в рамките на 139 гр/км.

Ще бъде наличен и атмосферен 1.6-литров Duratec мотор с мощност от 104 или 123 к.с.

Дизеловите модификации ще се екипират с 1.6 литров агрегат с мощност от 94 или 113 к.с. и с по-голям 2.0-литров двигател с мощност 138 или 161 к.с. За всички модификации е предвидена Stop-start система.

Най-горещата версия на новия Focus ще използва четирицилиндров 2.0-литров Ecoboost турбо двигател с 247 к.с. Според компанията този двигател ще гарантира по-ниско потребление на гориво с около 20%, спрямо предишната версия на Ford Focus ST.

Стана ясно още че във Ford не планират версия с три врати, както и открита модификаця на модела.
0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Егати шоуто.
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Производствени центрове :PSA Peugeot Citro
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Ok.
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Да, същите са. Ето и истината:Факти и цифри на Проекта GEMINI. Над 16.5 милиона произведени двигателя.Обща досегашна инвестиция : над 2 милиарда евро.Годишен производствен капацитет : 3 милиона двигателя.Марки, които използват двигателите : Peugeot, Citro
  • #26
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ники ( преди 13 години )
    1.6-литров Ecoboost турбо двигател с мощност - 148 коня!!!Това е двигателят!
  • #25
    0 rate up comment 14 rate down comment
    до manivelta ( преди 13 години )
    Използвай си името,знаеме,че си manivelta.И понеже знаем,колкото и да се пънеш,никой те не взима на сериозно.Ти би ли взел на сериозно,едно боядисано врабче?Не!-и ние така!Знаем,че си ти и знаеме на какво ни приличаш....:)
  • #24
    1 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Гледам все разбирачи сте се събрали тук.Да ви питам тогава знаете ли кой е най-хубавия Форд?
  • #23
    4 rate up comment 17 rate down comment
    RS1600.-лошо ( преди 13 години )
    Няма по-смешна кола от Форд Фокус. Не случайно МотоФое се опитват да го пробутат за 22000лв. Цената сама по себе си трябва да ви подсети за ниското качество на изработка! А иначе новият Фокус прилича и е копие на Киа Сеед. :) Тъпанарите по-долу, които не разбират от шега и ирония да сърбат супата. :) То в самия ми ник пише кой съм. Ама нали сте прости тинейджъри ...
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ..!.. ( преди 13 години )
    Ти си със фиестата на възраста на трабантче.По онази 80-ка сигурно е поникнала трева пред колибата ви.Освен това си и *** от казанлъшко.Пак ли ще определяш срещи пред Ал.Невски в София?Поне видя ли на картата къде е Ариана?Или още мислиш,че е в центъра,а мизерено ***!Или ще пращаш "твоите хора" с Х6-цата на аварийни,ха,ха,ха,... Типично *** психика.По-добре си купи крем против акнетата,вместо да си мъчъш простата тиква как да се направиш на "голям батко".***!
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    incompetent ( преди 13 години )
    А стига бе - наистина ли само на мене хич не ми харесва тоз Фокус? Старият беше къде-къде по-приятен от този на външен вид. Тоз отпред прилича на 4-годишна Киа, а отзад... на нищо. Само интериорът е по-добре от преди.