IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Ford Focus ST

Ford показа новия ST преди неговата официална премиера в Париж в кроя на този месец.

Това е новият Ford Focus ST
Това се прави така, за да съвпадне с началото на продажбите в Европа на новия Focus. От новия „горещ” Focus ST, Ford очаква много. 



Focus ST ще бъде с модернизирания бензинов турбодвигател с четири цилиндъра Ecoboost с мощност 247 к.с. При досегашния „горещ” Focus ST мощността беше 223 к.с. (с двигателя с пет цилиндъра от Volvo). Така мощността на новия ST ще се изравни с тази при Mégane 250 на Renaultsport. Тази мощност обаче, вероятно ще бъде по-малка от предлаганата от бъдещата „гореща” Astra ОРС, която ще бъде 280 к.с. и ще се появи към края на 2011. 



От Ford все още не съобщават нищо за трансмисията на ST, но най-вероятно тя ще бъде механична с 6 степени. Версия с автоматичната Powershift с два съединителя ще се предлага като екстра. Външният вид на ST е доста агресивен, с дълбоки отвори за въздух, нови прагове и нов спойлер на покрива. 

Шефът на дизайна във Ford Мартин Смит казва пред британското издание Autocar, че „Новият Focus ST е повече от пореден горещ модел, предлага различен дизайн и предизвиква различни чувства у клиентите ни”. 



Предната част на автомобила е доминирана от радиаторната решетка, която за разлика от тази при стандартния автомобил не е разделена на две части. Тя е черна и на нея е разположено логото ST. Изцяло нови са двете брони. Променена изцяло е и изпускателната система. 

Показания шоу-автомобил е в цвят „Tangerine Scream”, омекотена версия на предишния оранжев цвят на ST. В интериора седалките са спортни, циферблатите са разположени дълбоко в таблото. Окачването е изцяло променено. Предварителните очаквания са цената на новия Focus ST да бъде в рамките на около 24 – 25 хиляди евро. 

От Ford вече готвят и още „по-горещ” Focus RS, но той е все още в ранните стадии на разработка и ще го видим най-вероятно чак през 2013 година.
0 от 500
  • #41
    10 rate up comment 3 rate down comment
    MAKKENA ( преди 13 години )
    Това ли влезна да напишеш?!?Така чувстваш ли се по-голям и силен в тежкия ти пубертет изпълнен с злоба и завист,като хулиш другите за нещо което ти не умеещ и ум ти не"зайде",какво да правиш тук!Ще ти кажа,ти ,ако покажеш нещо каквото и да е от твойто творчество,ще ти се радвам,че си жив и здрав и ,че правиш нещо позитивно,защото не съм завистлив и злобен като тебе и се радвам на хората каквото и да правят,стига да е с добра воля и от сърце!Влагат нещо от себе си и не питаят Злоба-по добре отколкото да шмъркат,да се бият и да се напиват.По добре отколкото да се втрисат от завист и бяс и да плетат интриги!!!Всичко е по добро сравнение с тези неща!И аз съм за всичко хубаво!Всеки участва тука както и с каквото намери за добре,стига да не обижда,да няма лоши помисли и да уважава другите колеги.Но ти май се чудиш,какво да си изсмучиш от пръстите и как да си изкараш скапаното настроение и бол-хормоните на твоя пубертет като се правиш на АНОНИМЕН ГИГАНТ зад компютъра и плюеш и се чувстваш силен под натиска на твоето безсилие.Ще ти кажа:всички сме минали пубертет и ще ти мине,но изчакай,не може веднага!Дори отдавна като бях малък като теб,бях буен,но уважавах хората,които са свестни!А ти за едни скапани рисунки,без да съм те обиждал,изпадна в БЯС и УНЕС!!!Прави сметка какво ти тежи и мъчи!
  • #40
    2 rate up comment 1 rate down comment
    PepiDesigns ( преди 13 години )
    До Бъчваря (не знам дали ще го прочетеш)Просто да те коригирам - максималната мощност за кола с предно предаване е 350 к.с. (ако си гледал TopGear , наскоро вдигнаха летвата , тествайки новата Alfa Romeo 147 GTA 3.5 Autodelta ... a новия модел с 3.7 двигател е с умопомрачителните 422 к.с. :)Иначе , карал съм Ford Focus ST (всичките до момента) на тест драйв , и са наистина страхотни автомобили ..С 5 цилиндровия двигател на Волво бяха резачки.. а с този предполагам ще летят!
  • #39
    5 rate up comment 16 rate down comment
    NikeX ( преди 13 години )
    Пич проблема е в твоя телевизор не в снимките, преста да качваш твоите "детски" рисунки тука. Сайта не е предназначен за 6-7 годишни лапенца. И виш си оправи монитора, снимките са си добре и не са тъмни.
  • #38
    15 rate up comment 2 rate down comment
    MAKKENA ( преди 13 години )
    Голяма тъмница!:)...Дръпнах шалтера и какво да видя:още 3 Ford Focus-са SThttp://pics.data.bg/categories/1/общи/81c806facc04abc72964a740506ebf69/ford_focus_149101024815791600x1060http://pics.data.bg/categories/1/общи/7bba5b3f548e1cc66898940f2f540c1c/ford_focus_149101024826581600x1060http://pics.data.bg/categories/1/общи/02a821a5bd1bb25b263f7df1e52b296e/ford_focus_149101024821111600x1060
  • #37
    5 rate up comment 17 rate down comment
    ... ( преди 13 години )
    Кое от това,което съм казал е лъжа?Хайде давай да видим какво съм излъгал.А информацията е поднасям така,за да може болшинството от участниците да ме разберат.За мое учудване някой още не могат и не могат да вдянат.
  • #36
    7 rate up comment 1 rate down comment
    malewhore ( преди 13 години )
    Колега, да не би да имаш предвид екстериора, защото не видях да има снимки на интериора.Иначе колицата е хубава, само може би предницата..., но предполага, че като се посвикне с нея ще почне да ми харесва. А ако пък и колата беше моя ееее...
  • #35
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Миле ( преди 13 години )
    Focus RS и другите "горещи" хечбеци и в момента са перфектни резачки... Маневрени и достатъчно мощни, доста повратливи - хулиганки. Не им е идеята да се конкурират с лимузини или да са номер едно в драг срещу суперколи като Ферари, Порше и т.н.
  • #34
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    А за ника ми...някой от вас ме нарече така, преди няколко месеца и аз веднага си го регистрирах :) Твоя ник също е въздух под налягане, както и автомобилите, които го носят.
  • #33
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    Ами приятел, говориш малко наизуст понякога. Не се ли усещаш, че по тоя начин засягаш някои хора? Нито си виждал тая кола (Focus ST), нито пък някой друг я е виждал и пробвал, освен тестовите пилоти. Как може да се изказваш по такъв начин за тоя автомобил? Може да дадеш мнение за дизайна, както други го правят, но не и за това, как щели да ти гледат стоповете на светофара.
  • #32
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ти говориш лъжи, а не истини. По скоро си измисляш разни нещица и ни ги поднасяш като на първолаци :)