IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Ford Focus ST

Ford показа новия ST преди неговата официална премиера в Париж в кроя на този месец.

Това е новият Ford Focus ST
Това се прави така, за да съвпадне с началото на продажбите в Европа на новия Focus. От новия „горещ” Focus ST, Ford очаква много. 



Focus ST ще бъде с модернизирания бензинов турбодвигател с четири цилиндъра Ecoboost с мощност 247 к.с. При досегашния „горещ” Focus ST мощността беше 223 к.с. (с двигателя с пет цилиндъра от Volvo). Така мощността на новия ST ще се изравни с тази при Mégane 250 на Renaultsport. Тази мощност обаче, вероятно ще бъде по-малка от предлаганата от бъдещата „гореща” Astra ОРС, която ще бъде 280 к.с. и ще се появи към края на 2011. 



От Ford все още не съобщават нищо за трансмисията на ST, но най-вероятно тя ще бъде механична с 6 степени. Версия с автоматичната Powershift с два съединителя ще се предлага като екстра. Външният вид на ST е доста агресивен, с дълбоки отвори за въздух, нови прагове и нов спойлер на покрива. 

Шефът на дизайна във Ford Мартин Смит казва пред британското издание Autocar, че „Новият Focus ST е повече от пореден горещ модел, предлага различен дизайн и предизвиква различни чувства у клиентите ни”. 



Предната част на автомобила е доминирана от радиаторната решетка, която за разлика от тази при стандартния автомобил не е разделена на две части. Тя е черна и на нея е разположено логото ST. Изцяло нови са двете брони. Променена изцяло е и изпускателната система. 

Показания шоу-автомобил е в цвят „Tangerine Scream”, омекотена версия на предишния оранжев цвят на ST. В интериора седалките са спортни, циферблатите са разположени дълбоко в таблото. Окачването е изцяло променено. Предварителните очаквания са цената на новия Focus ST да бъде в рамките на около 24 – 25 хиляди евро. 

От Ford вече готвят и още „по-горещ” Focus RS, но той е все още в ранните стадии на разработка и ще го видим най-вероятно чак през 2013 година.
0 от 500
  • #61
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    За 80 бона вземаш Focus RS, а не ST. Поне такава информация имаше за цената преди. Но ти явно не си наясно с продажбите на нови автомобили в България. Ако отидеш в някой шоурум, почти винаги са готови да ти направят отстъпка. Специално при Мото Пфое би могъл да си спестиш ДДС-то, че и отгоре. Примерно, преди няколко месеца се сещам, че един познат си взе Focus комби със 136 к.с. дизел с много екстри, включително поръчани от него Recaro седалки за около 34 000 лева при листова цена около 45000. Така, че не гледай само ценовите листи на вносителите.
  • #60
    4 rate up comment 0 rate down comment
    LosHo ( преди 13 години )
    Za 43k lv s dds vzemash Impreza 2.0 150ki to s nai-dobroto 4x4 . Q vij Focus s tezi harakteristiki kolko bi ti struvalo. Razlika nqma da ima, a i shte e bez 4x4. Inache Impreza STi koqto e s 300 konq struva okolo 80k lv. Sashto moje da proverish Focus ST, che ne struva po-malko. Az sam fen na Toyota, no sam priznal Subaru !!! Unikalna kola, vanshno ne blesti s neshto, no vednaj kachish li se... ne se zabravq! A boxer dvigatelite sa kato mushichki.
  • #59
    2 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 13 години )
    golyama mashina
  • #58
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан(Стефо) ( преди 13 години )
    Абе пубер,ти или си *** или страдаш от неизживяни женски ласки!Кво ми се правиш на по голям *** отколкото си!Айде бегай,егати шизито-пубер,самотно с гнойни бели пъпки!
  • #57
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Стайнц ( преди 13 години )
    Ти си NikeX,нали???Или злобен пубер като него си!Правиш се на безчувствен ли?Не, ти си изтръпнал ПУБЕР-ЧАЛГАР!!!!Ти си З Л О Б АР Ч Е К И Д Ж И Я!,затова си злобар!!!Ще цитирам колегата PepiDesigns с негово позволение:-"Ти си от юзърите тук,пубертети без книжка и живот , прекарвайки времето си в четене на глупави статии.. и когато не си направят ч*кията , стават заядливи.Не разбират нищо , и нямат понятие от нещата.Не е нужно човек да си губи времето с най-видните комплексари,не виждали женска ласка-ИЗНЕРВЕНИ ПУБЕРИ,какъвто ти си от най отявлените!
  • #56
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    Опа...Извинявай! Аз май чета като теб понякога и не хващам смисъла на написаното! На всичкото отгоре бях трезвен! Е как човек да бъде трезвен, като му убягват нещата? Наздраве! Още веднъж извинявай! Поизложих се днес(както и всеки ден де) xD
  • #55
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    А аз имам чувството, че тук пишат максимум 5-6 човека, включая себе си xD
  • #54
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    Просто направи едно сравнение - колко струва сега Субару Импреза с подобна на Focus ST мощност. В България се предлагат модели на Импреза с мощност до 150 к.с. за минимум 40 000 лева. Не виждам база за сравнение. Не подценявай толкова Форд и по-специално спортните му модели.
  • #53
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Абе ***,ти или си *** или страдаш от неизживяно детство.Кво ми се правиш на дон Кихот,айде бегай,егати шизито.
  • #52
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Николай ( преди 13 години )
    Фокуса все още не мога да му свикна със задницата.... иначе отпред е уникален!!!! вътре също е много хубав. Това с решетката страшно много ми харесва. В профил е убиец.....ФокусФен фор лайф !!;)