IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дефектно съединение провалило Toyota на "Льо Ман"

Японците все още не знаят каква е причината за повредата

Дефектно съединение провалило Toyota на

Дефектно съединение между турбината и интеркулера е станало причина един от двата спортни прототипа на Toyota да се размине с победата в легендарното състезание "24 часа на Льо Ман", проведено миналата седмица. Това съобщи представите на тима пред изданието Motorsport.
Дефектно съединение провалило Toyota на
Болидът на японците водеше в надпреварата, но в последната обиколка се появи дефект в електронното управление на турбината. От отбора са реагирали незабавно и са променили настройките от разстояние, но вече е било късно и автомобилът не успя да завърши надпреварата. В момента отборът провежда вътрешно разследване, но се изключва възможността проблемът да е бил свързан с повредата, която болид на тима получи по време на състезанието на "Спа" през май.

По време на "24 часа на Льо Ман" прототипът Toyota TS050 Hybrid уверено вървеше към крайна победа, но в последната обиколка загуби мощност. Когато до финала на състезанието оставаха само 3 минути и 25 секунди, колата на екипажа Кадзуки Накаджима, Себастиен Буеми и Антони Дейвидсън спря на старт-финалната права и бе задмината от автомобила на Porsche, който в крайна сметка завърши на първо място в класирането.

Машината на Toyota така и не стигна до финала, а втори в състезанието финишира другият болид на тима, управляван от пилотите Стефан Саразен, Майк Конуей и Камуи Кобаяши.

Снимка: Toyota Motorsport

0 от 500
  • #36
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти човече си толкова задръстен от предразсъдъци и клишета и ти личи,че не си чел,по-точно знаеш едно малко количество точно определени факти и по тях си градиш представата за света.Нямаш си представа колко си далеч от реалността. Тойота има хиляди патенти,хибридната й система е най-добрата в света и германците определено са изоставащи в модерните технологии.Те се предоставят от японци и американци!
  • #35
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И още нещо, ако имаше мозък в главата, щеше да се гордееш, че си европеец и нямаше да лижеш топките на японците. Ама то и за това трябва акъл.
  • #34
    31 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мдаа човек без мозък няма как да знае кой е човек с мозък. Така, че няма какво да спорим. Кажи не 10, не 5 а едно японско откритие? Аз щото щете залея с велики германски открития. И ако имаше мозък и беше прочел два реда щаша да знаеш, че всъщност в основата на великите американски открития лежат само европейци. И всъщност европейците са една от най-умните нации. Дори те са открили света, те са го картографирали, те са създали и модата, модерните оръжия,телефоните, и почти всичко.
  • #33
    30 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тойота спечелиха шампионата WEC през 2014Именно! Важно е да спечелиш войната, не само битката. А най-здравите коли всички знаем,че са японските.Това е важно за потребителя.
  • #32
    30 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мозъците са с Япония,САЩ и Европа.Патенти крадат германците в днешно време или се съюзяват с японските инженери за по-модерна техника. Иначе германеца е *** занаятчия.Прави едно и също с векове,механика. В електрониката боговете са японци и американци. А новите технологии изискват много електроника и нови решения.Затова Тойота е пълна с патенти,защото мислят модерно и представят нови коли- хибриди,водородни,в които германците се провалиха още на прототип.
  • #31
    26 rate up comment 11 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    "понеже Тойотите не са бързи затова спечелиха цялото състезание"Кое състезание спечелиха тоягите бе?Кога е било това?Тойота спечелиха шампионата WEC през 2014,но на Ле Ман си припаднаха,както винаги.На 6 часовите бяха добри,ама на 24 часа не могат.
  • #30
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много си глупав.Ставаше въпрос за 1 компонент от хибридната система на Тойота. А тя се състои от хиляди компоненти! Платиха му ,защото им излиза по-евтино това решение от разработка на подобно.
  • #29
    27 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Японците просто купуват патенти и правят масово производство. Цяла Азия се занимава само с това. В момента дори корейците изпревариха японците в техниката съвсем скоро и в колите ще ги изпреварят. Китайците също набират сила. Корейците краднаха от епъл технологията и си я развиха, дори в момента правят по-добри смартфони от Епъл. Китайците така с кражби си направиха и ядрени ракети и самолети и танкове и автомати и коли и хич не им пука за патенти. Азиатска черта, но мозъците са в САЩ и Европа.
  • #28
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Незнам какви патенти имат японците от Тойота, само знам, че ги осъдиха, че хибридната им технология е открадната от чужди патенти и накрая платиха на американския инженер от руски произход много милиони, за да си произвеждат хибридите с нековата технология, която изкопирали, за хибридния си Приус.
  • #27
    22 rate up comment 6 rate down comment
    До анонимния с TV ( преди 7 години )
    Телевизорът не е измислен от германците В измислянето му има и руснаци, и французи,и англичани, а първото предаване на движещи се образи е направено от шотландеца Джон Берд през 1926. Германците правят първия масов телевизор - Телефункен, през 1934.Но и до днес качеството на немските телевизори е доста по-ниско от японските или корейските.